Stoppen van Sezer Oztürk (ex-Beerschot) slaan door: hij schiet een man dood en vlucht

  De Turkse autoriteiten zijn op zoek naar ex-profvoetballer Sezer Oztürk, die in het verleden onder meer voor Beerschot, Leverkusen en Fenerbahçe speelde. Oztürk is op de vlucht omdat hij ervan verdacht wordt een man neergeschoten te hebben in een geval van verkeersagressie.

  De feiten deden zich al vorige week zondag voor in Istanbul. Het slachtoffer zou volgens ooggetuigen niet meteen voorrang verleend hebben aan de auto van Sezer Oztürk.

   

  De zaak escaleerde uiteindelijk zo dat Oztürk vanuit zijn auto het vuur opende op een groepje. 1 iemand overleed, 4 personen raakten nog gewond en liggen nog altijd in het ziekenhuis.

   

  Oztürk vluchtte meteen in zijn auto, maar na meer dan een week is hij nog altijd spoorloos. De politie heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd.

   

  De nu 36-jarige Oztürk, geboren in Duitsland, stond lang te boek als een van de grootste talenten van Turkije. Hij debuteerde op zijn 19e voor Leverkusen en belandde niet veel later bij een uitleenbeurt bij Beerschot. De grote doorbraak bleef evenwel uit. Zijn beste periode kende hij bij Fenerbahçe, waarmee hij 2 keer de beker won.