No vaccine, no Flushing Meadows: Publiek US Open moet vaccinatiebewijs tonen

  Eerst je vaccinatiebewijs tonen, dan mag je een plekje in deze tennistempel opeisen.

  No vaccine, no Flushing Meadows. De stad New York heeft gisteren beslist dat alle toeschouwers die de US Open willen bijwonen een bewijs van hun vaccinatie tegen het coronavirus moeten kunnen voorleggen. "De gezondheid en veiligheid van onze toeschouwers is belangrijk", verklaarde de organisatie.

  De US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen, gaat maandag van start. De organisatie maakte gisteren een resem (corona)maatregelen bekend om het toernooi in goede banen te leiden. Zo zal het publiek verplicht een vaccinatiebewijs moeten voorleggen.

   

  "Door de constante evolutie van de deltavariant en onze wil om de gezondheid en veiligheid van onze toeschouwers te garanderen, zal elke tickethouder om de wedstrijden bij te wonen, moeten bewijzen dat hij/zij ten minste één dosis van het coronavaccin heeft gekregen", verklaarde de instantie in een persbericht.   

   

  Op de komende US Open wordt 100 procent van de beschikbare toeschouwerscapaciteit van het Billie Jean King National Tennis Center in Flushing Meadows benut. Vorig jaar werd het grandslamtoernooi vanwege de coronapandemie achter gesloten deuren gehouden.