Druivenkoers in Overijse is WK-prelude: "Voor renners is het een repetitie"

  Donderdag vindt op een flink gewijzigd parcours de Druivenkoers plaats. De koers wordt beschouwd als een generale repetitie voor het WK en lokt dan ook heel wat grote namen naar Overijse.

  Onder anderen wereldkampioen Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel, Aimé De Gendt, Philippe Gilbert, Caleb Ewan en Marc Hirschi zijn donderdag van de partij in Overijse.

  "Met het WK dat dit jaar in ons land wordt gehouden en zal eindigen in Leuven, wilden wij onze omloop van de Druivenkoers toch wat herschikken. Zo kunnen de renners al eens een repetitie houden voor 26 september. De hellingen van dat bewuste WK komen dus nu ook bij ons enkele keren voor", zegt organisator Willy Van Roy.

  "Sommigen stellen dat het parcours nu zwaarder is geworden, maar dat zou ik niet durven te zeggen. In het verleden hadden we ook al enkele pittige hellingen in ons parcours zitten."

  De Druivenkoers heeft wat tikjes meegekregen van de Brabantse Pijl en het WK, zonder de eigenheid te verliezen.

  Organisator Willy Van Roy

  "De samenwerking met Flanders Classics heeft er wel voor gezorgd dat de Druivenkoers wat tikjes meegekregen heeft van de Brabantse Pijl en het WK, maar dit zonder onze eigenheid te verliezen."

  "Met Deceuninck-Quick Step, Intermarché-Wanty Gobert, Lotto-Soudal, Cofidis en UAE Team Emirates hebben wij 5 WorldTeams aan de start. Zij leveren mannen af als wereldkampioen Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel en Philippe Gilbert.

  "Maar ook de ProTeams zoals Alpecin-Fenix komen met een sterke delegatie naar Overijse. Ik verwacht alvast een boeiende wedstrijd, met onder andere de hellingen van de Lanestraat, S-Bocht Overijse, Bekestraat, Smeysberg en Moskesstraat als scherprechters van onze 61e Druivenkoers."

  De Druivenkoers is morgen vanaf 15 u te volgen bij Sporza.