Neuville: "Kan munt slaan uit parcourskennis, maar het wordt toch knokken"

Het heeft iets langer geduurd dan gepland, maar de komende dagen mogen ze bij de Rally van Ieper voor het eerst meedoen met de grote jongens als WK-rally. Met Thierry Neuville is er bovendien een Belg misschien wel de topfavoriet.

Thierry Neuville won de Rally van Ieper in 2018, toen het nog deel uitmaakte van het BK rally. Nu zet het een stap hogerop naar het WK, maar toch denkt Neuville dat zijn voordeel tegenover de concurrentie beperkt is.

 

"Ik denk niet dat ik zoveel meer favoriet ben dan voor de andere rally's. Ik hoor altijd bij de kandidaat-winnaars. Ik zou ook niet weten waarom de verschillen deze keer groter zouden zijn."

 

"Maar misschien kan ik wel munt slaan uit mijn kennis van de streek en van de ritten. Vooral ritten 2 en 3, over de Kemmelberg en via Westouter, zijn cruciaal. Die zijn lang en iets uitdagender dan de rest."

 

"Het doel is uiteraard om te vechten voor de zege, maar het WK blijft wel de prioriteit. Alleen gaan beide hand in hand. Als ik wil opschuiven in de WK-stand zal ik hier moeten meedoen voor de winst."

 

De weersomstandigheden van de voorbije dagen én die van de komende dagen zijn volgens Neuville in het voordeel van de rijders. "De vele regen heeft ervoor gezorgd dat de wegen er netjes bij liggen, want al het stof en vuil zijn weggespoeld."

 

"Er wordt ook tot het einde van de rally goed weer voorspeld, dat is beter dan we verwacht hadden. Bij slecht weer kan deze rally een nachtmerrie zijn, want je hebt hier sowieso al vaak last met de grip."

Live op Sporza

Volg de ontknoping van de Rally van Ieper live op Sporza. Zaterdag vanaf 15 uur op Eén en zondagochtend vanaf 12.15 uur op Eén en daarna op Canvas.

WRC-stand 
  rijder auto punten
1. Sébastien Ogier (Fra)
Toyota 230
2. Elfyn Evans (GBr) Toyota 207
3. Thierry Neuville Hyundai 176
4. Kalle Rovanperä (Fin) Toyota 142
5. Ott Tänak (Est) Hyundai 128
WRC-kalender
datum rally winnaar 2020 winnaar 2021
21-24/01 Monte Carlo Neuville Ogier
26-28/02 Lapland (Fin) - Tänak
22-25/04 Kroatië - Ogier
20-23/05 Portugal - Evans
03-06/06 Italië Sordo Ogier
24-27/06 Kenia - Ogier
15-18/07 Estland Tänak Rovanperä
13-15/08 België (Ieper) - Neuville
09-12/09 Griekenland - Rovanperä
30/09-02/10 Finland   Evans
14-17/10 Spanje - Neuville
19-21/11 Monza Ogier Ogier