Laurel Hubbard is dankbaar, ondanks sportieve uitschuiver: "Alles wat ik wou, is mezelf zijn"

  Daags na haar sportief niet bijster geslaagde olympische debuut, heeft de 43-jarige Laurel Hubbard aangekondigd dat ze overweegt om afscheid te nemen van het gewichtheffen: "De leeftijd heeft me ingehaald. Daarom is het waarschijnlijk tijd om me op andere zaken in mijn leven te concentreren."

  De aanwezigheid van Laurel Hubbard op deze Olympische Spelen werd druk becommentarieerd, maar zelf zoekt ze de spotlights liever niet op. Ze ziet zichzelf naar eigen zeggen niet als een rolmodel, maar wil vooral als elke andere atleet behandeld worden.

   

  Sportief kwam ze gisteren niet uit de verf met drie gemiste pogingen, maar ze vindt die mindere prestatie ondergeschikt aan haar authenticiteit. "Alles wat ik wou, is mezelf zijn. Ik ben zo dankbaar dat ik de kans heb gekregen om naar hier te komen en mezelf te zijn."

   

  "Ik denk niet dat mijn deelname historisch zou moeten zijn. Nu we in een nieuwe en meer begripvolle wereld leven, beginnen steeds meer mensen te beseffen dat mensen zoals ik ook normale mensen zijn. Alles wat ik als atleet wou bereiken, is gezien worden als een atleet."

   

  Op deze Spelen nemen voor het eerst trans personen deel. De Amerikaanse trans persoon Chelsea Wolfe is reserve bij het BMX-team. Haar skateboardende landgenoot Alana Smith is non-binair, net als de Canadese voetballer Quinn.

  Nu we in een nieuwe en meer begripvolle wereld leven, beginnen steeds meer mensen te beseffen dat mensen zoals ik ook normale mensen zijn. Alles wat ik als atleet wou bereiken, is gezien worden als een atleet.