Dramatische ontknoping: rivalen springen exact even ver, Cuba is de sigaar

Miltiadis Tentoglou zweeft naar olympisch goud.

Gisteren sprongen twee boezemvrienden even hoog in de finale van het hoogspringen. Ze gooiden het op een akkoordje en mochten beiden met goud naar huis. Vanmorgen sprongen er twee rivalen even ver, maar dat verhaal liep iets minder rooskleurig af: bij de sprong van de laatste kans blesseerde de topfavoriet zich nog.

Het Cubaanse duo Juan Miguel Echevarria/Maykel Masso leek lange tijd zowel de gouden als de zilveren medaille in het verspringen mee naar huis te nemen. Om zo de Noord-Amerikaanse verspringdominantie verder te zetten. 

 

Ter illustratie: 24 van de 29 olympische gouden medailles in het verspringen bij de mannen zijn in handen van een Noord-Amerikaan.

 

Maar dat was buiten de Griek Miltiadis Tentoglou gerekend. In zijn laatste sprong zweefde hij voorbij het Cubaanse eiland. Hij landde net zoals Echevarria op 8,41 meter, maar zijn tweede beste sprong was beter dan die van zijn concurrent.

 

Topfavoriet Echevarria kreeg daarna nog een kans om de puntjes op de i te zetten, maar hij greep tijdens zijn aanloop naar zijn been en stopte abrupt. Zijn goudenmedailledroom ging zo ook in rook op.

 

Voor Griekenland is het de allereerste gouden medaille in het verspringen. Tentoglou nestelt zich ook in het selecte kwintet van niet-Noord-Amerikaanse verspringers die olympisch goud te pakken heeft. 

Herbekijk de ontknoping van de verspringfinale:

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.