Na titelverdediger Argentinië sneuvelt nu ook Nederland in het hockeytoernooi

  Australië knikkert Nederland uit het olympisch hockeytoernooi

  Geen heruitgave van 2016 in het hockeytoernooi. In Rio verloren onze Red Lions de olympische finale nog van Argentinië, maar vanmorgen werd de titelverdediger met 3-1 uit het toernooi geknikkerd door Duitsland. Ook Nederland ligt eruit na shoot-outs tegen Australië.

  Nederlandse hockeymannen mogen medaille vergeten na verlies in de kwartfinale van Australië

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Argentinië was naar Tokio gekomen om zijn olympische titel met 3 jaar te verlengen. Maar de Belgische killer van Rio 2016 ging vanmorgen voor de bijl in de kwartfinales van het hockeytoernooi. 


  Duitsland was in zeer warm en vochtig weer met 3-1 de dooddoener van de kampioen. De Duitsers zijn zodoende de eerste halvefinalist.

   

  In de 19e minuut scoorde Duitsland met een lage en harde strafcorner van Windfeder. In de tweede helft pakten de Duitsers uit met een knappe variatie op een strafcorner. Herzbruch tikte de bal van dichtbij binnen: 2-0.

   

  Een derde strafcorner, omgezet door Windfeder, legde de match in een beslissende plooi. Een late tegentreffer van de Argentijnen mocht niet meer baten. 


  Duitsland, dat uit de reeks van de Belgen komt, zal het in de volgende ronde moeten opnemen tegen de winnaar van Nederland-Australië. De Duitsers nemen tegen Argentinië alvast revanche voor de verloren halve finale in Rio 2016.


  Onze Red Lions spelen vandaag hun kwartfinale tegen Spanje. Volg die wedstrijd met een livestream bij ons vanaf 11.30 uur.

  Shoot-outs in Australië - Nederland

  Spanning troef in die andere kwartfinale tussen Australië en Nederland. "The Kookaburras" kwamen tot 2 keer toe op voorsprong, maar Nederland toonde veerkracht. 

   

  Onze noorderburen maakten telkens weer gelijk. In het laatste kwart verzilverde Jeroen Hertzberger een strafbal: 2-2.

   

  Op naar shoot-outs. Die verliepen dramatisch bij Nederland. Hertzberger en Kemperman misten, waarna De Geus een voetfout maakte. Australië faalde dan weer niet in de shoot-outs. De Australiërs scoorden 3 keer en plaatsten zich zo voor een halve finale tegen Duitsland.

   

  Het is de eerste keer sinds 1984 dat Nederland zich niet plaatst voor de halve finales op de Olympische Spelen. 

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Lees ook: