Verstappen-aanhang fluit Lewis Hamilton uit: "Dat is extra brandstof"

  Lewis Hamilton is de gebeten hond voor de Nederlandse racefans.

  De spanning tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton bereikt stilaan een kookpunt, of toch de rivaliteit die leeft bij het supporterslegioen van de Nederlander. Hamilton, in hun ogen de boosdoener na de crash in Silverstone, kreeg in Boedapest boegeroep over zich heen. Het is een gebaar dat ook Max Verstappen niet echt op prijs stelt.

  Max Verstappen gaf op de persbabbel na de kwalificaties aan dat hij de heisa na de race in Silverstone - twee weken geleden tikte de latere winnaar Lewis Hamilton de Nederlander uit de race - wil afsluiten.

   

  Verstappen heeft er zijn buik van vol, maar zijn trouwe aanhang - massaal afgezakt naar Boedapest - heeft het incident nog niet verteerd.

   

  In de tribunes hing een spandoek "Sir Cheat: karma is on its way", maar Hamilton gaf de fans lik op stuk met de poleposition. Het leverde hem geen applaus op, wel een portie boegeroep.

   

  "Ik waardeer de grote steun hier", gooide polesitter Hamilton na de kwalificaties nog wat olie op het vuur. 

   

  "Eerlijk: dat boegeroep voedt me alleen maar, het is extra brandstof. Ik lig er niet wakker van."

   

  Max Verstappen, die morgen vanaf de 3e plek vertrekt, stond nu ook niet meteen te springen. 

   

  "We dragen gelukkig helmen: als we racen, horen we niets. Het is niet fijn, maar het mag niemand beïnvloeden. We zijn allemaal professionals."

  Bij de twee kemphanen was er toch tijd en ruimte voor een vuistje.