Ga naar de inhoud

Maenhaut en Geurts varen naar 14e plek op eerste Spelen: "Hoopvol voor toekomst"

De Belgen voor de laatste keer in actie.

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts sluiten de zeilcompetitie in de 49er FX-klasse af op plaats 14. Ze eindigden op de slotdag 10e, 10e en 9e in de reeksen en dat volstond niet voor een plekje in de medaillerace. Maar het jonge duo blikt wel tevreden terug. "Het is tof om te zien dat mensen geloven in ons project."

De medaillerace halen zat er niet meer in voor de Belgen, maar ze sloten wel op een mooie manier hun toernooi af. "We zijn allebei heel blij", zei Anouk Geurts. "Eerst en vooral dat we hier stonden op de Spelen, maar we hebben ook in sommige races echt kunnen tonen wat we in ons hebben."

 

"Dat kwam er niet in elke race uit want het zijn moeilijke condities, maar we zijn tot het einde blijven vechten voor elk puntje."

 

"We hebben een paar foutjes gemaakt en daar kunnen we uit leren", vertelt Maenhaut. "Maar we moeten vooral moed putten uit de mooie dingen die we hier gedaan hebben. En daar energie uit halen voor de volgende campagne."

 

"De vorige dagen hadden we wat ongeluk met twee diskwalificaties dus we wilden goed afsluiten en dat hebben we echt wel gedaan."

 

Nu is het voor het duo op naar Parijs 2024. Wat hebben ze op deze Spelen geleerd? "We weten nu vooral wat er allemaal bij komt kijken", zegt Isaura. "Normaal kijkt er niemand naar ons en nu plots wel. Dat eens meemaken, is wel goed. Zo zullen we dat in Parijs wat meer kunnen uitschakelen."

 

"We kijken hoopvol vooruit. Een groot deel van deze vloot gaat stoppen. Er zal een nieuwe generatie komen en wij gaan er al bij staan van het begin."

 

Anouk Geurts: "Mensen geloven in ons en in ons project. Dat is tof om te zien."

 

En nu? "Even vakantie en misschien een paar herexamens, maar daar willen we nog niet te veel aan denken", lachen ze. "En we moeten nog een foto maken met de olympische ringen, anders zijn we hier niet geweest."

Nu hebben we even vakantie. En een paar herexamens, maar daar willen we nog even niet over nadenken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
programma Anouk Geurts en Isaura Maenhaut
dinsdag 27 juli reeks 1, 2 en 3 5e (7 punten) verslag
woensdag 28 juli reeks 4, 5 en 6 15e (60 punten) verslag
vrijdag 30 juli reeks 7, 8 en 9 17e (95) verslag
zaterdag 31 juli reeks 10, 11 en 12 14e (113) verslag