Buitenbeentje Fanny Smets: "Financiële strijd, maar ben in vorm van mijn leven"

  Fanny Smets is klaar voor haar wedstrijd.

  Buitenbeentje Fanny Smets is op haar 35e helemaal klaar voor haar allereerste Olympische Spelen. Maandag komt de polsstokspringster in actie. "Zowel fysiek als mentaal ben ik er klaar voor."

  Maandag om 12.20u begint Fanny Smets aan haar competitie, maar haar weg naar Tokio verliep wel hobbelig. "Ik heb de afgelopen jaren moeten strijden om financieel boven water te blijven. Ik heb weinig ondersteuning gekregen."

   

  "Maar daar gaat het nu niet om. Ik ben blij dat ik nu in de juiste omgeving kan trainen. Dat ik onafhankelijk van mijn leeftijd van deze Spelen kan genieten. Ik boek nog progressie. Voor mij is leeftijd maar een cijfer", aldus de 35-jarige atlete.

   Ik boek nog progressie. Voor mij is leeftijd maar een getal.

  Fanny Smets

  "Duplantis kan alles"

  Wat zijn haar ambities dan? "Ik ben gewoon in de vorm van mijn leven. Zowel fysiek als mentaal ben ik er klaar voor. Ik ben zeker dat ik een PR kan springen."

   

  "Maar het blijft polsstokspringen, het blijft een sport. Ik kan niets garanderen, maar ik ben zeker dat ik van de wedstrijd ga genieten."

   

  Smets kijkt ook op naar de grote man in het polsstokspringen: Armand Duplantis. "Hij is volgens mij met een stok in de handen geboren. Hij is ook heel snel. Zijn PR op de 100 meter is 10"35. In België hebben we misschien 1 man die dat kan lopen. Hij is technisch goed, hij kan alles."

  Bekijk hier het volledige interview:

  programma Fanny Smets
  maandag 2 augustus kwalificaties 12.20 u   
  donderdag 5 augustus finale 12.20 u