Roeiduo hekelt "oneerlijke" condities: "Weer teleurgesteld in de federatie"

  Geen medaille, wel een 5e plaats voor de Belgian Sharks.

  Het Belgische roeiduo Tim Brys/Niels Van Zandweghe kwam naar Tokio voor een medaille, maar werd pas 5e in de finale vandaag. Onze landgenoten wijzen daarvoor vooral naar de roeifederatie, die niet heeft ingegrepen bij de "oneerlijke" race-condities vandaag. 

  De ontgoocheling van het roeiduo Tim Brys/Niels Van Zandweghe is groot na hun vijfde plaats op de lichte dubbel-twee in het roeien. De Olympische Spelen moest het hoogtepunt van hun 6-jarige samenwerking worden, maar daar staken de weersomstandigheden een stokje voor.

   

  "We hebben een goede race gevaren, maar we zijn voor meer dan een 5e plaats naar Tokio afgezakt. Toch was er in onze baan niet meer mogelijk", vertelt Tim Brys.

   

  "We kregen voor de wedstrijd te horen dat de banen opgeschoven werden. Zo zou het toch nog een eerlijke strijd zijn. Als je dat hoort, weet je eigenlijk al hoe laat het is. Normaal gezien boeken we heel wat terreinwinst wanneer we doorduwen. Nu gebeurde er helemaal niks. Dat is vreemd."

  Ik heb het moeilijk omdat we op een oneerlijke manier geklopt zijn

  Niels Van Zandweghe

  Ook partner Niels Van Zandweghe hekelde de omstandigheden: "Als ik man-op-man geklopt word, kan ik daarmee leven. Maar ik heb het moeilijk omdat we op een oneerlijke manier verloren hebben", zegt Van Zandweghe.


  "De wind blies vandaag heel hard in ons nadeel. Het was eigenlijk niet eerlijk. Je zag het ook in de halve finales. Daar waaiden de winnaars ook binnen vanuit de andere banen."

   

  Van Zandweghe kijkt vooral kwaad naar de roeifederatie: "Het is niks nieuws, maar de teleurstelling in de FISA (roeifederatie) is weer groot. Door een of andere magische regel van hen, werden we opnieuw weggelegd in een andere baan."

  Bekijk hier de volledige interviews: