Triatleet Geens herenigd met Hammers: "Drang om mezelf te tonen, is heel groot"

  "Hammers herenigd en klaar voor de mixed relay over twee dagen"

  Triatleet Jelle Geens heeft twee weken later dan gepland zijn opwachting gemaakt in het olympisch dorp. Zijn gedwongen verstek voor de individuele race, vanwege een positieve coronatest, blijft ergens wel sluimeren, maar intussen heeft hij de knop omgedraaid met het oog op de mixed relay van komende zaterdagnacht: "We mogen ambitieus zijn."

  "Ik ben er, eindelijk! De voorbije twee weken waren moeilijk, maar ik ben vooral blij dat ik hier nu toch ben", glundert Jelle Geens.

   

  "De drang en motivatie om mezelf te tonen, zijn heel groot. Ik heb niet voor niets de voorbije maanden en jaren dertig uur per week getraind. Uiteraard zijn er ook veel andere wedstrijden, maar op de Olympische Spelen krijgt triatlon toch veel meer media-aandacht."

   

  "Ik heb hier veel voor opgeofferd. We hebben een goeie ploeg en er is veel mogelijk. Nu is het gewoon nog kwestie van echt te racen."

   

  Hoever reikt die ambitie exact? "We behoren zeker niet tot de favorieten, we zijn eerder een outsider. Groot-Brittannië, de VS, Australië en Frankrijk zijn moeilijk te kloppen, maar de mixed relay is heel moeilijk te voorspellen."

   

  "Het is een snelle race, dus de kleinste fout kan grote gevolgen hebben. We mogen ambitieus zijn en we gaan gewoon ons best doen. Een olympisch diploma, dus een top 8-plaats, is zeker een must, maar we mikken hoger."

  Ik heb hier veel voor opgeofferd. We hebben een goeie ploeg en er is veel mogelijk. Nu is het gewoon nog kwestie van echt te racen.

  Over individuele triatlon: "Je denkt toch altijd "wat als ik er wel bij was geweest?""

  Het is geen fijne herinnering, maar Geens blikt nog even terug op de olympische solotriatlon, waarvoor hij moest passen en waarin mede-Hammer Marten Van Riel vierde werd. "Ik heb per se niet gekeken naar die race. Ik ben die nacht vroeg gaan slapen, maar exact op het moment dat de race startte, ben ik toch wakker geworden. Ik heb na afloop gewoon rap naar de uitslag gekeken"


  "Ik voelde me wel slecht toen. Je denkt toch altijd "wat als ik ik er toch bij was geweest?" Het was een ideaal scenario voor mij, want alles kwam samen in het lopen. En dat is mijn sterkte. Nu heb ik de knop wel volledig omgedraaid." 

  Geen zorgen om Michel: "Volgens de dokter en de kine komt het goed"

  Geens heeft ook hoopgevend nieuws over teamgenote Claire Michel, die tijdens de individuele triatlon als allerlaatste atlete binnenkwam, nadat ze tijdens het lopen last had gekregen van krampen. "Ideaal is het niet, maar volgens de dokter en de kinesist komt het goed met Claire. Ze heeft de voorbije dagen vooral veel oefeningen gedaan."

  Bekijk het volledige gesprek met Jelle Geens:

  programma Belgian Hammers
  zaterdag 31 juli Mixed Relay 5e verslag