Jelle Geens: "Ik had grote ambities, maar ondertussen is de knop omgedraaid"

  Jelle Geens wilde schitteren in Tokio, maar dat zal niet meer lukken (individueel).

  Triatleet Jelle Geens (28) is er niet bij op de Olympische Spelen door een coronabesmetting. Het nieuws sloeg in als een bom, maar ondertussen blikt Geens weer vooruit. "Ik heb nog mooie doelen in de rest van het seizoen."

  "Niet de moeite om erover te piekeren"

  Waar is Geens besmet geraakt met het coronavirus? "Ik weet het niet. In Girona is er gewoon veel corona, denk ik. Misschien ben ik besmet geraakt bij een etentje. Ik weet niet goed waar ik het heb opgelopen, maar ik vind het niet de moeite om er nu veel over te piekeren."

   

  "Ik heb lichte symptomen gehad, dus het ging zeker niet om een vals-positieve test. Ik ben twee keer gevaccineerd, maar ben jammer genoeg toch besmet geraakt. Daardoor kon ik mijn vlucht niet nemen en zit ik nog steeds in Girona (Spanje)."

   

  "Het nieuws dat ik niet zou kunnen deelnemen aan de individuele triatlon kwam wel hard aan. Zeker omdat ik in vorm ben en het parcours in Tokio me ook goed ligt. Ook tegen de hitte kan ik goed en daarom had ik grote ambities. Het is natuurlijk heel spijtig en demotiverend dat dit doel nu is weggevallen."

   

  Raakt Geens nog op tijd in Tokio voor de mixed relay volgende week zaterdag? "Ik heb nog wat tijd. Ik moet twee negatieve testen kunnen voorleggen om in Japan te geraken."

   

  "Gisteren heb ik al een negatieve test gedaan, maar die werd uitgevoerd door een labo dat niet op de lijst staat van het IOC. Ik heb deze ochtend nog een test gedaan en ga er morgen nog een doen. Als die allebei negatief zijn, dan kan ik maandag toch nog vertrekken naar Tokio."

  Ik weet niet waar ik het zou opgelopen hebben, maar ik vind het niet de moeite waard om er nu te veel over te piekeren.

  Jelle Geens

  "De knop omgedraaid"

  Is de vorm er nog altijd? "Ja, dat is zeker het probleem niet. De belangrijkste trainingen waren toch al gedaan en dankzij de huidige mogelijkheden met Zwift enzo, kon ik genoeg trainen binnen. Zeker voor de mixed relay mag dat geen probleem zijn."

   

  "Ik heb een motivatiedip gehad de voorbije weken. Ik heb ondertussen de knop al omgedraaid, want na de Spelen komen er nog een aantal belangrijke wedstrijden. Die zijn nu mijn doel, want triatlon vraagt veel trainingsarbeid. Zonder doel is dat niet gemakkelijk."

   

  Wat zijn de ambities van de Belgian Hammers? "We mogen misschien wel dromen van een medaille. Een viertal landen zijn net te sterk, maar er kan altijd vanalles gebeuren. Als we allemaal op ons beste niveau zijn, kunnen we alle landen aan."

  Geens: "Is redelijk hard binnen gekomen, ik heb hier 5 jaar voor gewerkt"

  programma Jelle Geens
  zondag 25 juli individuele triatlon 23.30 u forfait
  programma Belgian Hammers
  zaterdag 31 juli Mixed Relay 5e verslag