Toma Nikiforov vecht tegen de tranen: "Ik heb het zelf verpest"

  Na zijn snelle nederlaag in de tweede ronde tegen wereldkampioen Fonseca zat judoka Toma Nikiforov in zak en as. Voor de camera sloeg hij zichzelf letterlijk voor het hoofd en kon hij de tranen amper bedwingen.

  Het olympisch judotoernooi heeft welgeteld 4 minuten en 15 seconden geduurd voor Europees kampioen Toma Nikiforov. Na zijn razendsnelle verlies in de tweede ronde, baalde hij als een stekker.

   

  "Het ging zo snel. We kennen elkaar al jaren. Ik weet dat hij in de eerste anderhalve minuut heel gevaarlijk is, maar ik heb het zelf verpest. Ik moet gewoon zijn aanval blokkeren."

   

  "Ik voelde me nochtans goed. De laatste weken van mijn voorbereiding waren perfect. Door de medaille van Matthias Casse was de sfeer in het team ook perfect. Alle lichten stonden op groen, maar helaas stopt het hier al. Hiervoor ben ik niet gekomen."

  Er zijn aanvaardbare manieren om te verliezen, maar niet na vijftien seconden op deze manier...

  Toma Nikiforov

  Tijdens het interview wordt het Nikiforov zichtbaar te veel. "Dit is echt een moeilijke sport. Ik zeg niet dat andere sporten gemakkelijk zijn, maar toch. Ik ben niet naar hier gekomen om maar twee matchen te kampen."

   

  "Er zijn aanvaardbare manieren om te verliezen, maar niet na vijftien seconden op deze manier... Ik heb heel lang gestreden om hier te mogen zijn en ik ben nochtans in vorm."


  Ondanks de immense ontgoocheling probeert Nikiforov het hoofd toch al te rechten. "Ik heb nog minstens één olympiade. Ik probeer positief te blijven, ook al is dat moeilijk. Nu ga ik vooral eerst veel tijd doorbrengen met mijn familie."

  programma Toma Nikiforov
  donderdag 29 juli -100 kg out in 2e ronde verslag