VIDEO: Japanse judoka wurgt tegenstandster buiten bewustzijn op weg naar goud

  De Russische Taimazova strijdt tot het licht uitgaat.

  0 / 0

  Judoka's gooien lijf, leden en soms ook hun bewustzijn op de tatami. Bij de Russin Madina Taimazova ging even het licht uit na een versmachtende wurggreep van haar opponente. Tot ieders verbazing was ze een kwartiertje later weer voldoende op haar qui-vive om de bronzen plak in de wacht te slepen. 

  In de vrouwencompetitie tot 70 kilogram rekende de Japanse Chizuru Arai in de finale relatief simpel af met de Oostenrijkse Michaele Polleres, die na een waza-ari geen passend antwoord meer vond. 

   

  Veel spectaculairder dan die eindkamp was de halve finale tussen Arai en de Russiche Madina Taimazova. De Russin vatte de kamp aan met een blauw oog zo groot als een golfbal (dat ze in haar kwartfinale opgelopen had), maar slaagde er toch in om meer dan een kwartier weerwerk te bieden.

   

  Beide judoka's moesten al hun energiereserves aanspreken. Ten langen leste hield Arai Taimazova in zo'n onwrikbare wurggreep dat de Russische haar bewustzijn verloor.

   

  Het medisch personeel was bij de pinken en relatief snel was de dappere Taimazova weer opgeknapt. De Russin bekroonde haar immense doorzettingsvermogen een kwartier later zelfs met een bronzen medaille.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Voor het eerst geen Japans eremetaal in de mannelijke judocompetitie

  De voorbije dagen hadden de Japanse mannen alle vier de gouden plakken al weggekaapt in de Budokan-tempel. Vanmiddag kwam aan die suprematie een eind.

   

  In de middelgewichtcategorie tot 90 kilogram vloog de Japanse deelnemer er al in de achtste finales uit. Aan de titelkamp tussen de Georgiër Lashi Bekauri en de Duitser Eduard Trippel konden de tv-kijkende Japanners én schreeuwende coaches zich wel laven. 

   

  In een intense kamp verraste de 20-jarige Georgiër, die regerend Europees kampioen is, de Duitser eerst met een waza-ari, waarna hij spectaculair doorging met een houdgreep. 

   

  Met nog drie seconden overschot bevrijdde Trippel zich uit zijn benarde positie. Trippel trachtte nadien nog met brute kracht de bakens te verzetten, maar de bloedende en ferm ingetapete Georgiër hield zonder veel moeite stand.