Geëmotioneerde Casse na brons: "Toch kan ik tevreden terugkijken"

  Matthias Casse met zijn bronzen medaille.

  Geen goud, maar wel een heel knappe bronzen medaille voor judoka Matthias Casse. Hij mag terugkijken op een uitstekend olympisch toernooi: "Het was niet makkelijk om mij mentaal op te laden voor de wedstrijd tegen Grigalasjvili, maar ik ben heel blij dat het gelukt is", aldus Casse.

  "Het was een heruitgave van de WK-finale tegen Grigalasjvili. Ik ken hem bijzonder goed. Het is geweldig dat het uiteindelijk toch gelukt is. Ik mag erg tevreden terugkijken op deze dag", vertelde Casse na afloop.

   

  Casse begon ook niet ongeschonden aan deze Olympische Spelen: "Ik liep 3,5 weken geleden op trainingskamp in Kroatië een schouderblessure op en moest spelen met de kaarten die op tafel lagen, ik ben tevreden met brons."

   

  Over de verloren halve finale en de betwistbare beslissing van de scheidsrechters in de golden score wilde hij het niet meer hebben: "Ik ga er niet over discussiëren. Het is aan mij om het de volgende keer beter te doen. Nagase was gewoon heel sterk."

   

  "Ik ben in elk geval tevreden met mijn prestatie. Dit resultaat hoop ik in de toekomst nog te verbeteren. Nu 3 jaar hard werken en dan zien we wel in Parijs."

  Matthias Casse kan tevreden terugkijken op deze dag

  Casse na podiumceremonie: "Vanaf morgen is Parijs 2024 het hoofddoel"