Vannacht NBA-draft met Vrenz Bleijenbergh: "200% gegeven en hopelijk loont het"

  Heeft Vrenz Bleijenbergh een toekomst in de NBA?

  Belgian Lion Vrenz Bleijenbergh (20) heeft zich de voorbije weken in de VS in de kijker proberen te spelen van de NBA-teams. Na 23 pittige dagen kan hij alleen maar duimen tijdens de NBA-draft van komende nacht. "Het was een geweldig avontuur", zegt hij.

  Op 29 juli - aanstaande nacht onze tijd - mogen de NBA-teams in de jaarlijkse draft opnieuw kiezen uit een nieuwe lichting jonge talenten. Ook Antwerp Giants-speler Vrenz Bleijenbergh heeft zich kandidaat gesteld voor de draft. 

   

  De voorbije drie weken deed hij work-outs met verschillende teams om zich in de kijker te spelen. Oorspronkelijk stonden er 3 trainingen op zijn planning, maar het werden er 13. 

   

  "Wat een avontuur en wat een ervaring", schreef hij maandag op Twitter. "Ook naast het terrein was het fijn om samen te zijn met mensen die dezelfde doelen hebben. Ik ben heel dankbaar voor alle steun."

   

  "Nu komt de volgende stap eraan, en ik ben heel benieuwd. Ik heb er alles voor gedaan, ik heb me 200 procent gegeven en hopelijk loont het tijdens de NBA-draft. Waar ik ook eindig, ik ben iedereen heel dankbaar."

   

  Bleijenbergh zal de draft vanuit België volgen. Vannacht weet hij of hij een toekomst heeft in de NBA.