Kajakker De Coster (20) over OS-debuut: "Ik ben enige non-professional hier"

  Maarten Vangramberen liep Gabriel De Coster tegen het lijf in Tokio.

  Gabriel De Coster maakt zich in Tokio klaar voor zijn olympisch debuut in het kajak slalom. Onze jonge landgenoot (20) combineert zijn sport nog met een opleiding lichamelijke opvoeding. Hij is op de Spelen zo ook de enige non-professional. Maar dromen staat vrij, zeker over een olympische finale.

  Het heeft veel voeten in de aarde gehad, maar we hebben toch een olympiër in het kajak slalom. België kreeg op de valreep nog een quotaplaats, die werd vrijgelaten door een ander land, en zo kreeg Gabriel De Coster alsnog een plekje in de olympische delegatie van ons land.

   

  Onze landgenoot droomt alleszins van een finaleplaats, maar evident zal dat niet zijn. Zeker als je weet dat De Coster zijn aandacht nog steeds moet verdelen tussen zijn sport en een leven als student. Iets wat de andere atleten al even achter de rug hebben.

  Ik denk dat een finaleplaats niet onmogelijk is hier

  Gabriel De Coster

  "Ik ben de enige hier die niet professioneel is. De rest wordt betaald om te trainen. Ik moet nog steeds de tijd vinden tussen mijn schoolwerk", vertelde De Coster aan Maarten Vangramberen. "Toch denk ik dat een finaleplaats niet onmogelijk is. Ik ga alles geven en dan zien we wel."

  "De baan in Tokio is leuk, maar wel moeilijk"

  De baan in Tokio lijkt in elk geval geknipt om zijn finaledroom waar te maken.

  De Coster: "Ik vind het een heel leuke baan. Het is minder druk dan andere banen, maar met allerlei verschillende soorten golven lijkt het me wel moeilijk. Gelukkig oefen ik eigenlijk elke dag op moeilijke banen. Dat maakt onze sport ook net zo leuk."

  Wil u Gabriel De Coster aan het werk zien? Zet uw wekker dan om 06.50 uur voor zijn eerste run.

  Bekijk het volledige interview:

  programma Gabriel De Coster
  woensdag 28 juli reeksen K1 slalom: run 1 152"94 (24e)  
  woensdag 28 juli reeksen K1 slalom: run 2 98"64 (17e)