Moment van Karl: de voet van La Redoute staat onder water

  Ook in de Tour zijn de beelden vanuit België en de natuurramp hard aangekomen. Karl Vannieuwkerke koos de Instagram-post van Philippe Gilbert als zijn moment van de dag.

  "Mijn moment van de dag is helaas geen vrolijk moment", zegt Karl Vannieuwkerke. "Philippe Gilbert, nog aanwezig in de Tour, toont op zijn Instagram beelden van Remouchamps, aan de voet van La Redoute."

   

  "Op die beelden van zijn broer Jerome is te zien dat Remouchamps ook onder water staat. Een natuurramp in België, dat plaatst wat wij hier in de Tour doen in een heel ander perspectief. We wensen iedereen veel moed en sterkte."

  Bekijk het moment van Karl:

  Philippe Gilbert laat kleren opsturen: "Het is een ramp"

  Philippe Gilbert zag met lede ogen toe hoe zijn geboortestreek helemaal onder water werd gezet. "Alles is nu onder controle, maar er is veel schade. In mijn geboorteplaats Aywaille blijft het gelukkig wel enkel bij materiële schade en zijn er geen menselijke slachtoffers gevallen."


  "Mijn eigen familie leeft voornamelijk in de heuvels, dus zij hebben minder problemen, maar ik ken veel mensen die wel getroffen zijn. Het is een ramp, hé. En het gebeurt steeds meer."


  Het gezin-Gilbert blijft in ieder geval niet bij de pakken zitten, want ze stuurt die pakken op naar de slachtoffers. "Mijn vriendin heeft gisteravond een grote doos gevuld met kleren van haar, de kinderen en mij. Die zal ze opsturen naar Aywaille."