Sam Bird vliegt naar de zege in New York, geen punten voor Vandoorne

  Er werd dit weekend geracet in New York.

  Sam Bird heeft in New York de 11e manche van het Formule E-seizoen gewonnen. De Brit van Jaguar is ook de nieuwe leider in het WK. Stoffel Vandoorne kon net als zaterdag geen punten sprokkelen.

  Het stratencircuit in de haven van Brooklyn was zondag voor de tweede dag op rij het decor voor een manche in het WK Formule E. Net als zaterdag moest Stoffel Vandoorne achterin het veld vertrekken, na een 20e plaats in de kwalificaties. Verder dan de 12e plaats kwam hij in de race niet.

   

  Polesitter Sam Bird moest even de leiding afstaan aan Nick Cassidy, maar wist zijn pole uiteindelijk wel te verzilveren. Dankzij zijn overwinning neemt Bird ook de WK-leiding over van het duo Frijns-Mortara. Frijns werd zondag 8e, Mortara pakte als 17e geen punten.

   

  Over twee weken strijkt de Formule E neer in Londen voor twee races. In augustus staan de laatste twee wedstrijden op het programma in Berlijn.