Is Wout van Aert nu een ronderenner? "Zie niet in waarom het niet zou kunnen"

  Na zijn overwinning op de Mont Ventoux kon het gespreksonderwerp niet in de koelkast blijven liggen: schuilt er dan toch een klassementsrenner in Wout van Aert (26)? Serge Pauwels, ex-renner en Development Coach bij de Belgische wielerbond, sluit het niet uit. 

  "Wout van Aert deed me gisteren denken aan Miguel Indurain", vertelde Serge Pauwels in het onderonsje tussen onze tv- en radiocommentatoren. 

   

  "Hij loste gisteren alles op met souplesse. Hij was zoals een metronoom. Hij heeft bijna alles wat in zijn mogelijkheden ligt om een klassement te rijden. Kan hij zo'n ronde ook winnen? Dat is nu de grote vraag."

   

  Michel Wuyts speelde de hete aardappel graag terug naar de vraagsteller. Pauwels: "Ik denk dat het antwoord ja is. Ik zeg niet dat hij een grote ronde kan winnen, maar hij heeft de mogelijkheid voor een goed klassement."

   

  "Het podium is mogelijk en winnen hangt dan af van of er renners beter zijn. In tijdritten zal hij geen tijd verliezen tegenover de toppers, integendeel."

   

  "Als hij met een optimaal gewicht aan de start kan staan van de Tour, zoals dit jaar niet het geval is, moet het mogelijk zijn. Maar hij moet ruimte krijgen van zijn ploeg."

   

  "Primoz Roglic zal nog enkele jaren kopman zijn, Jonas Vingegaard is er nu ook bij. Wout zal meer een rol in dienst hebben en misschien eist hij over 3 à 4 jaar wel een kans op. Als hij dan doet wat een ronderenner moet doen, dan zie ik niet in waarom hij het niet zou kunnen doen."

   

  Dan pleit Michel Wuyts voor "een leven in vrijheid". "Daar valt zeker iets voor te zeggen", pikt Pauwels in. "Maar zolang ze geloven in Roglic, zal zijn kaart getrokken worden."

   

  (lees voort onder de video)

  "Waarom zou Evenepoel in Tokio in dienst moeten rijden?"

  Ook de wegrit in Tokio staat nu nog meer met stip genoteerd. Moet Wout van Aert de enige Belgische kopman worden? 

   

  "Dat dringt zich nu nog niet echt op", zegt Serge Pauwels, assistent van bondscoach Sven Vanthourenhout. "Waarom zou Remco Evenepoel in dienst moeten rijden als je met 2 troeven kan spelen?"

   

  "Dat is de sterkte van Wout: hij won gisteren solo, maar bij een terugkeer van 10 renners zou hij ook nog de sprint gewonnen hebben. Hij was de nederlaag een stap voor."

   

  "Je moet met twee absolute kopmannen onafhankelijk van elkaar koersen tot die laatste klim met de top op 36 km van de finish. Daar moet je de schade opmeten en dan heb je nog altijd Remco die Wout kan helpen voor een sprint."

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1wegwedstrijdBilbao - Bilbao182 km
  2wegwedstrijdVitoria-Gasteiz - San Sebastián209 km
  3wegwedstrijd