Burgemeester Londen zwengelt vaccinatiecampagne aan met loting EK-tickets

Wie kan een plekje bemachtigen op Wembley?

Alle jongeren die zich laten vaccineren, maken kans op tickets voor de EK-finale op Wembley. Met die promotiestunt probeert de Londense burgemeester Sadiq Khan de uitbraak van de deltavariant van het coronavirus in te dijken.

In Groot-Brittannië zijn de jongeren onder 18 jaar aan de beurt voor hun eerste prik tegen het coronavirus. Om hen te motiveren, gebruikt de Londense burgemeester Sadiq Khan de EK-finale in zijn stad.

 

"Iedereen die zich tot donderdag laat vaccineren, komt in een trommel terecht voor een loting voor twee tickets voor de EK-finale van zondag op Wembley", legde Khan uit. De burgemeester verloot ook 50 dubbeltickets om de finale te beleven in de fanzone aan Trafalgar Square.

 

Ook wie al gevaccineerd is, kan deelnemen aan de wedstrijd. Als ze hun inschrijving delen op sociale media, verdubbelt hun kans bij de loting. "Dit is een unieke kans", onderlijnde Khan. "Ik hoop dat zo veel mogelijk Londenaars van deze stimulans gebruikmaken om zich te laten vaccineren."

 

Er mogen zondag ongeveer 60.000 toeschouwers de finale bijwonen op Wembley. Iedereen die de finale wil bijwonen, moet volledig gevaccineerd zijn of moet een coronatest ondergaan.