Gezien in Villa Sporza: Sterke Renato Sanches, zingende Rode Duivels en Boskamp versus D'Onofrio

  Karl Vannieuwkerke en zijn gasten na de laatste groepswedstrijden van het EK.

  In Villa Sporza ontving Karl Vannieuwkerke gisteren Gert Verheyen, Steven Defour, Dennis van Wijk en Johan Boskamp aan de Sporza-tafel. Hieronder vindt u alvast enkele van de meest opvallende passages na afloop van de laatste EK-groepswedstrijden.

  "Renato Sanches gaan we toch goed in de gaten moeten houden"

  Met een wedstrijd tegen titelverdediger Portugal krijgen onze Rode Duivels meteen een stevige uitdaging voorgeschoteld in de 1/8ste finales. 

   

  Topschutter Cristiano Ronaldo zal opnieuw levensgevaarlijk zijn in Sevilla, "maar ook Renato Sanches zullen we zondag goed in de gaten moeten houden", aldus Steven Defour.

   

  "Tegen Hongarije liet hij de wedstrijd al kantelen en ook tegen Frankrijk vond ik hem de beste man op het veld. Pogba moest vaak fysiek het onderspit delven tegen Sanches, hoewel hij daar meestal in uitblinkt."

   

  "Hij behield altijd het overzicht en is voor mij echt wel een positieve verrassing bij dit Portugal."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Verheyen: "Er was altijd wel één moment van vermaak tijdens een toernooi."

  In een coronavrije wereld is een rustdag het perfecte moment voor de spelers om hun familie nog eens te zien. Door de strenge voorzorgsmaatregelen is dat op dit EK niet mogelijk, al vertelde Gert Verheyen dat er ook met de spelersgroep zelf wel wat stoom kan afgelaten worden.

   

  "In onze tijd was er altijd één moment op het toernooi waar er wat vermaak was en dan mochten wij ook wel alcohol drinken. Omdat je dan al een hele tijd niet gedronken had, waren er jongens die maar 3 pinten nodig hadden."

   

  "Dat was wel plezant, met mannen onder elkaar. Je hebt niet veel nodig om plezier te maken. Op den duur ben je al blij met een gitaar."

  "Boskamp pakte D’Onofrio bij de kraag: ‘Kijk, geen spits, hé!’”

  Met Steven Defour en Jan Boskamp zaten er gisteren ook twee ex-collega's aan tafel. Boskamp was namelijk nog kort de trainer van Defour bij Standard. "Maar hij heeft me buitengewerkt de smeerlap", grapte de Nederlander.

   

  Toch liet Boskamp een stevige indruk na bij de voormalige Rode Duivel. "We speelden een vriendschappelijke wedstrijd tegen AS Roma en zaten zonder spits."

   

  "Voor de wedstrijd kwam Luciano D'Onofrio in de kleedkamer. Jan pakte Luciano bij de kraag, zette hem voor het tactisch bord en zei: "Zie je dat, geen spits he?". Drie weken later lag hij buiten."