Het moment van Karl: "2 details die het verschil maken voor de Rode Duivels"

  Op woensdag 23 juni kiest Karl Vannieuwkerke niet 1, maar 2 momenten. In de laatste groepsmatchen zouden er in korte tijd nog heel wat beslissingen vallen. Details maken daarbij het verschil. 

  Detail 1: de dubbele kopkans van Robert Lewandowski

  "Het is zo dat in het voetbal heel kleine dingen bepalend zijn voor wat er verder gebeurt in een toernooi. Eén van die momenten was de dubbele kopkans voor Robert Lewandowski, 2 keer na elkaar op de lat."

   

  "Lewandowski is een goalgetter pur sang met 204 goals voor Bayern München en 69 voor de Poolse nationale ploeg. Als die bal binnen gaat, spelen de Rode Duivels misschien tegen Zweden en niet tegen Portugal."

  Detail 2: de redding van Rui Patricio

  "Nog zo een moment komt uit Portugal-Frankrijk. Het staat op dat moment 2-2. Duitsland staat achter tegen Hongarije en ligt op dat moment uit het toernooi. Maar als Frankrijk dan scoort, is het Portugal dat het EK moet verlaten."

   

  "Op dat moment komt er een redding van Rui Patricio op een knal van Paul Pogba. Uiteindelijk is het niet zo belangrijk, maar het had de redding kunnen zijn die Portugal in het toernooi hield."