Van der Poel na opgave op NK: "Een mindere dag kan altijd voorvallen"

  Van der Poel had een offday op het NK.

  Mathieu van der Poel slaagde er gisteren op het NK wielrennen niet in om zijn Nederlandse titel te verlengen. Sterker nog, de titelverdediger holde achter de feiten aan en gaf er vroegtijdig de brui aan. "Ik was niet goed genoeg", klonk de verklaring.

  Van der Poel, die gisteren met Oscar Riesebeek en broer David van der Poel maar twee ploegmaats had, moest op het parcours op en rond de VAM-berg al snel achtervolgen. Toen een grote groep met heel wat renners van Jumbo-Visma wegreed, moest Van der Poel in het defensief.


  Toen de kloof maar 40 seconden was, leek de afstand overbrugbaar, maar bij Van der Poel werkten de benen finaal niet mee. "Ik was gewoon niet goed genoeg", reageerde hij achteraf bij de collega's van NOS.

  "Ik voelde snel dat de benen niet super waren"

  "Ik had zeker geen goede dag, op zo'n parcours is dat dodelijk. Ik wist op voorhand dat het numerieke overwicht van de andere ploegen groot zou zijn. Je moet dan 200 procent zijn om daar tegen op te boksen. Dat was ik niet."

   

  "Ik had al snel gevoeld dat de benen niet super waren. Het verliep goed voor ons toen Riesebeek voorin raakte. Nadien kwam het moment voor mij om er naartoe te rijden, maar ik was gewoon niet goed genoeg om erbij te geraken."

   

  "Ik heb dan maar geprobeerd om achteraan de boel bijeen te houden om Oscar zo in de zetel te zetten. Daarna had het geen nut om nog door te fietsen."

  Het moment kwam voor mij om er naartoe te rijden, maar ik was gewoon niet goed genoeg om erbij te geraken.

  "Na een slechte wedstrijd, rijd ik meestal goed"

  Heeft Van der Poel een verklaring voor zijn offday? "Goh, het zou handig zijn als ik dat wist. Maar een mindere dag kan altijd voorvallen. Ik zou graag altijd superbenen willen hebben, maar jammer genoeg moeten er ook slechte dagen tussenzitten."


  Komt de goede Van der Poel snel terug? "Ik hoop dat ik zaterdag bij de Tourstart opnieuw goede benen heb. Als ik een slechte wedstrijd rijd, ben ik meestal nadien wel goed. Hopelijk is dat dit keer opnieuw zo."