De verzoening? Jakobsen en Groenewegen kruisen elkaar voor het eerst sinds valpartij

  Groenewegen en Jakobsen gaven elkaar een hand na het NK.

  Voor het eerst sinds die vreselijke val reden Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen gisteren weer samen een wedstrijd. Op het Nederlands kampioenschap deelden de twee renners na de koers een hand uit. 

  Fabio Jakobsen straalt weer. De 24-jarige renner van Deceuninck-Quick Step kreeg vorige week nog zijn nieuw gebit en dat liet hij maar al te graag zien in een interview met de NOS. Na een zware valpartij in de Ronde van Polen verloor de Nederlander zijn tanden.

   

  "Lachen? Ik moet nog een beetje oefenen", vertelde Jakobsen. "Alleen de littekens zijn nog wat dik en de mondspieren zijn ongetraind. Ik moet veel praten, dus ik ben blij dat jij me komt interviewen."

   

  "Iedereen herkent me weer. Dat deden ze al wel, maar nu weer zoals vroeger. Ik klink ook meer zoals ik klonk. Ik slis niet meer zo en de letter'f' van Fabio gaat weer."

  Koersen met Groenewegen? "Niet bijzonder"

  Gisteren koerste Jakobsen dus voor het eerst weer samen met Groenewegen sinds de valpartij, 8 maanden geleden. "Voor mij is dat niet bijzonder", zei Jakobsen. 

   

  "Ik denk niet dat we hier tegen elkaar gaan sprinten in de finale. Dat is het enige waar het mis is gegaan. Dus dat is nu niet zo spannend. Dat zal meer de eerste sprint tegen elkaar zijn, denk ik. Dat het dan even zoeken is en dat de angst me misschien een beetje bekruipt."