Ga naar de inhoud

Bob Jungels kent oorzaak van zijn blessure: "Slecht nieuws, maar opgelucht met duidelijkheid"

In de Ronde van Zwitserland kwam de pijn opnieuw naar boven bij Bob Jungels.

Bob Jungels heeft eindelijk meer duidelijkheid gekregen over de oorzaak van zijn spierpijnen. De renner uit Luxemburg werd gediagnosticeerd met iliac arterial endofibrosis, een versmalling van de slagader die de bloedddoorstroming naar de benen aantast. Jungels gaat volgende week onder het mes om het probleem te verhelpen.

Al weken had Bob Jungels last van spierpijnen aan zijn onderste ledematen. Hierdoor kon de renner van AG2R Citroën Team zijn niveau van de voorbije seizoenen niet meer halen. 

 

Jungels legt in een bericht op Twitter uit dat hij lange tijd kampte met onverklaarbare gevoelens in de benen. "Ik heb verschillende tests en onderzoeken ondergaan om de oorzaak van wat ik voelde te achterhalen."

 

De Luxemburger kreeg uiteindelijk de diagnose van iliac arterial endofibrosis. "Dat is uiteraard geen goed nieuws, maar ik ben opgelucht dat er eindelijk een antwoord is en er een duidelijke weg is naar volledig herstel."

 

De diagnose komt wel vaker voor bij wielrenners. Een versmalling in de slagader verhindert de bloeddoorstroming naar de benen. Het gevolg is een verlies aan kracht en snellere vermoeidheid tijdens het sporten.

 

Bob Jungels zal volgende week onder het mes gaan en mist daardoor het Luxemburgse kampioenschap, de Tour en de Olympische Spelen. "Hopelijk kan ik zo snel mogelijk opnieuw beginnen te fietsen", zegt Jungels.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.