Ga naar de inhoud

Dylan Teuns trekt met Bahrein-Victorious naar de Tour, geen Padoen en Landa

Dylan Teuns mag weer naar de Tour.

Anders dan vorig jaar is Dylan Teuns nu wel geselecteerd voor de Tour de France. Zijn team Bahrein-Victorious rekent voor het algemene klassement op Jack Haig. Mikel Landa en Mark Padoen vallen naast de selectie.

Vorig jaar was Dylan Teuns nog zwaar ontgoocheld nadat hij niet mee mocht naar de Tour de France. Straks staat hij op 26 juni in Brest wel aan de start van "La Grande Boucle". Vanaf dan mag hij van zijn team op zoek gaan naar een tweede ritzege. In 2019 zegevierde Teuns al op La Planche des Belles Filles. 

 

Mikel Landa is er niet bij, want Bahrein legt voor het klassement zijn eieren in het mandje van Jack Haig. De 27-jarige Australiër werd nog vijfde in de afgelopen Dauphiné. 

"Andere doelen voor Padoen"

Ook Mark Padoen deed het meer dan goed in die Dapuhiné. Hij sleepte twee ritzeges in de wacht, maar dat was niet genoeg voor een Tour-selectie. "Er was de verleiding om Mark Padoen mee te nemen", vertelde Performance Director Roger Hammond. 

 

"Hetzelfde geldt voor Gino Mäder na zijn zeges in de Giro en de Ronde van Zwitserland. Dat zijn jonge talenten in het team met andere doelen dit seizoen. De ploeg heeft de verantwoordelijkheid om naar het langetermijnproject te kijken voor deze renners."

De volledige Tour-selectie van Bahrein-Victorious:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.