Ga naar de inhoud

meest recent

Lotto-Soudal heeft selectie voor de Tour op papier: Caleb Ewan kopman

 vr 18 juni 2021 13:19
Caleb Ewan was in de voorbije Ronde van België nog 2 keer aan het feest.

General Manager John Lelangue heeft bekendgemaakt met welke 8 renners Lotto-Soudal over iets meer dan een week naar de Ronde van Frankrijk trekt. Caleb Ewan is de verwachte kopman, er is ook een plek voor Brent Van Moer en Harry Sweeny.

Op 26 juni krijgen we er naast het EK voetbal nog een enorm sportevenement bij. De Tourkaravaan trekt zich dan in Brest op gang voor de eerste etappe.

 

Lotto-Soudal liet alvast weten welke 8 renners hun kleuren mogen verdedigen. Caleb Ewan zal in de vlakke etappes op zoek gaan naar sprintoverwinningen. Onder meer Philippe Gilbert en Thomas De Gendt zullen zich mogen uitleven in de ritten met meer hoogtemeters.

 

"Het overgrote deel van onze renners is in topvorm uit de Dauphiné en Baloise Belgium Tour gekomen", liet Lelangue weten. "Het is overduidelijk dat Caleb Ewan onze absolute en terechte kopman is."

 

"Ik zie wel zes of zeven ritten waar sprinters het onder mekaar kunnen uitmaken voor de ritzege. Calebs vaste trein, met Jasper De Buyst en Roger Kluge, werd in de Baloise Belgium Tour met succes uitgebreid met Harry Sweeny en Tosh Van der Sande, een combinatie die - eerder dit jaar - ook al succesrijk was in de UAE Tour."

 

"De overige drie plaatsen zijn ingenomen door vrijbuiters", vervolgde Lelangue. "Philippe Gilbert, Thomas De Gendt en Brent Van Moer zullen in de niet-sprintersritten gaan voor ritzeges.

De aankondiging van Lotto-Soudal

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.