Belgian Lion Serron verlaat Bilbao, Lambot ruilt Bergen in voor Limburg United

  Quentin Serron in actie voor de Belgian Lions.

  De Spaanse basketbalclub Bilbao heeft het vertrek van Belgian Lion Quentin Serron aangekondigd. Serron besloot de club te verlaten en is nu op zoek naar een nieuwe club. En in België verkast Anthony Lambot van Bergen naar Limburg.

  Serron trok in februari vorig jaar van Straatsburg naar Bilbao. Hij kwam in zijn eerste halve seizoen bij Bilbao in 7 wedstrijden tot een gemiddelde van 5,7 punten en 2,7 rebounds.

   

  Dit seizoen kwam de 31-jarige international 22 duels in actie, voor 4,5 punten en 1,8 rebounds.

   

  De Spaanse club bedankte Serron voor zijn professionaliteit. "Quentin is een perfect voorbeeld van toewijding en opoffering. We willen ook zijn nederigheid, opleiding en kameraadschap naast het veld benadrukken."

   

  De ex-speler van ook Oostende en Gravelines zoekt nu een nieuwe club.

  Anthony Lambot tekent bij Limburg United

  Na twee seizoenen bij Bergen tekent Anthony Lambot bij Limburg United in de Euromillions Basket League. De 26-jarige Belg verloor onlangs nog de finale van de play-offs met Bergen tegen Oostende.

   

  In Limburg tekent Lambot een contract voor drie seizoenen. Het afgelopen seizoen was hij goed voor een gemiddelde van 7,3 punten en 2,9 rebounds. 

   

  Voor Limburg United is het al de vijfde inkomende transfer na Milos Bojovic (Luik), Jonas Delalieux (Leuven), Justin Gordon (Newcastle) en Tyrell Nelson (Khimik).