Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
45
9
7
2
0
25
10
2
KV Mechelen
36
9
4
4
1
17
16
3
STVV
33
9
3
2
4
14
13
4
OH Leuven
30
9
4
2
3
11
10
5
Standard
22
8
0
3
5
10
19
6
Westerlo
18
8
0
5
3
10
19
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
9
4
3
1
0
11
5
2
KV Mechelen
6
4
2
2
0
10
9
3
STVV
8
5
2
1
2
8
7
4
OH Leuven
9
4
3
1
0
8
5
5
Standard
3
4
0
1
3
2
5
6
Westerlo
3
5
0
2
3
6
11
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
12
5
4
1
0
14
5
2
KV Mechelen
7
5
2
2
1
7
7
3
STVV
5
4
1
1
2
6
6
4
OH Leuven
6
5
1
1
3
3
5
5
Standard
2
4
0
2
2
8
14
6
Westerlo
0
3
0
3
0
4
8

Afscheid van Hein Vanhaezebrouck bij Gent is nu officieel: "Ik vertrek absoluut niet in onmin"

 di 14 mei 2024 07:06
Hein Vanhaezebrouck is bezig aan zijn laatste matchen bij Gent.

Hein Vanhaezebrouck en AA Gent gaan uit elkaar. De scheiding hing al even in de lucht, maar nu is het nieuws ook officieel bekendgemaakt. Na 3,5 jaar loopt het contract van Vanhaezebrouck af en de overeenkomst wordt "in onderling overleg" niet verlengd. De trainer blijft wel tot het einde van het seizoen bij de club en zal de play-offs om Europees voetbal nog tot een goed einde proberen te brengen.

Met Wouter Vrancken staat zijn opvolger al een tijdje in de gang te trappelen en nu heeft AA Gent het vertrek van Hein Vanhaezebrouck op het einde van dit seizoen ook officieel gemaakt.

 

In het persbericht van de club wordt benadrukt dat de samenwerking "in de beste verstandhouding" en "in onderling overleg" stopgezet wordt. Zo komt er na 3,5 jaar een einde aan de tweede periode van Vanhaezebrouck in de Planet Group Arena.

 

"AA Gent zal altijd met fijne herinneringen en respect terugblikken op de memorabele samenwerking met Hein", vertelt Sam Baro in een persbericht op de clubwebsite. "Hein is een toptrainer en meester tacticus. Een intelligente coach, die staat voor mooi aanvallend tactisch voetbal, verzorgd en efficiënt, met de nodige intensiteit", strooit hij met complimenten.

 

"Hein zal altijd een "man van het huis" blijven. Hij is een ambassadeur voor KAA Gent en het Belgische voetbal. Wij zijn ontzettend dankbaar voor het geweldige werk dat Hein heeft geleverd en zullen verder bouwen op zijn fundamenten."

 

Ook tussen 2014 en 2017 stond Vanhaezebrouck aan het roer bij AA Gent. Hij bezorgde de club een eerste titel ooit in 2015 en won in 2022 de beker.

Gent won in 2022 de beker onder Hein Vanhaezebrouck

"Ik dacht dat we er dit seizoen bovenop waren, maar dat was een foute inschatting"

Vanhaezebrouck schreef zelf ook een brief om afscheid te nemen van de fans en de club. "Mijn grootste doel is altijd geweest om ervoor te zorgen dat de supporters gelukkig zijn", begint Vanhaezebrouck.

 

"Tijdens de ontelbare mooie momenten die er geweest zijn in mijn twee periodes bij Gent genoot ik het meest wanneer ik - vanop de achtergrond - onze vierende spelers, mijn uitgelaten stafleden en vooral onze uitbundige fans kon zien genieten. Vooral omdat een Gentenaar vroeger nooit echt geloofde dat dit mogelijk was."

 

"Deze tweede periode heeft veel energie gevraagd van mij. De opdracht was veel moeilijker dan in mijn eerste passage. Er moest veel rechtgetrokken worden. Toch hebben we elk jaar Europees voetbal afgedwongen en wonnen we de beker. Ik dacht dat we er dit seizoen eindelijk weer wat bovenop waren en weer konden meedoen voor de mooiste prijzen, maar dat bleek een foute inschatting te zijn. Dat kwam hard aan."

Deze tweede periode heeft veel energie gevraagd van mij. De opdracht was veel moeilijker dan in mijn eerste passage. Er moest veel rechtgetrokken worden.

Hein Vanhaezebrouck

Het vertrek van Vanhaezebrouck hing al even in de lucht en ook wie zijn opvolger wordt, is een publiek geheim.

 

"Ik vertrek absoluut niet in onmin met de club of Sam Baro, zoals soms ten onrechte wordt gezegd of geschreven. We hebben als verstandige mensen rond de tafel gezeten en er is een besluit genomen. Ik wens de club,  de eigenaar en de nieuwe coach heel veel succes."

 

Daarna bedankt Vanhaezebrouck ook nog expliciet Ivan De Witte, de fans, en iedereen die van dichtbij of veraf bij de club betrokken was. "En tot slot mijn diepste dank aan mijn familie, die me heel vaak en op belangrijke momenten heeft moeten missen."

In 2015 werd Gent voor het eerst landskampioen
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: