Titelfinale in handbal tussen Bocholt en Wezet afgelast, weer geen kampioen

  Bocholt (foto) kan niet spelen door een corona-uitbraak bij Wezet.

  De finale van de Final Six in het Belgische mannenhandbal tussen Wezet en Bocholt wordt vanwege een corona-uitbraak bij handbalclub Wezet niet meer gespeeld. Dat heeft de Koninklijke Belgische Handbalbond (KBHB) vrijdag bekendgemaakt. Zo is er voor het twee jaar op rij geen Belgische kampioen in het handbal bij de mannen.

  De finale tussen Wezet en Bocholt stond zaterdag op het programma. Eerder deze week werd al duidelijk dat die finale uitgesteld moest worden door de corona-uitbraak bij Wezet.

   

  Maar het lopende handbalseizoen met één week verlengen bleek niet haalbaar, waardoor er dan maar een punt gezet werd achter de competitie. Zo krijgt de Belgische competitie net als vorig jaar geen kampioen.

   

  "Donderdagavond hebben we meerdere opties bekeken", zegt KBHB-voorzitter Jean-François Hannosset. "Het hart zei dat we er alles moesten aan doen om de finale toch te laten doorgaan, het verstand zei "neen."

   

  "Alle deelnemende clubs hebben zich zo georganiseerd dat vanaf maandag de spelers vrij waren. Het slechtste wat wij als federatie hadden kunnen doen, was onze wil doordrijven."

   

  "Vandaar is er met heel veel spijt, maar eveneens met heel veel begrip voor de situatie van de betrokken clubs en hun spelers, beslist om de Final Six niet te laten doorgaan. Nog belangrijker dan het sportieve luik is de gezondheid van de spelers."

   

  "Een coronabesmetting heeft een serieuze impact op het lichaam. Met het oog op volgend seizoen wilden we op dat vlak niet het minste risico nemen. Ondertussen is ook bekend dat bij Sporting Pelt problemen zijn door besmettingen en zal ook de kleine finale dit jaar niet meer gespeeld worden."