Toeschouwers EK: Op de dag zelf testen in Amsterdam, met 14.000 in München

  De Allianz Arena mag binnenkort weer 14.000 toeschouwers huisvesten.

  Als elke supporter zich op de wedstrijddag zelf wil laten testen op het coronavirus, kleurt de ArenA tijdens het EK weer oranje. Ook de Allianz Arena in München mag  tijdens de EK-wedstrijden weer 14.000 toeschouwers verwelkomen. 

  Met 14.000 in de Allianz Arena in München

  De Allianz Arena in München mag de komende weken tijdens de EK-wedstrijden 14.000 toeschouwers verwelkomen, zo bevestigde de regering van de Duitse deelstaat Beieren.

   

  "Met een strikt gezondheidsprotocol, zoals coronatesten en het dragen van mondmaskers, mag het stadion voor 1/5e gevuld worden, goed voor ongeveer 14.000 toeschouwers", aldus deelstaatpremier Markus Söder.

   

  In München worden tijdens het EK drie groepswedstrijden en een kwartfinale gespeeld. Kunnen de Rode Duivels daar spelen? Ja, als ze hun groep winnen en vervolgens ook voorbij de 1/8e finales geraken, spelen ze hun kwartfinale in de Allianz Arena

  In Amsterdam moet iedereen zich op de dag zelf laten testen

  Ook in Amsterdam mogen toeschouwers de EK-wedstrijden bijwonen. Omdat de EK-duels in de Johan Cruijff ArenA onder de Fieldlab-evenementen vallen,  moeten alle toeschouwers zich op de wedstrijddag zelf wel laten testen. 

   

  Dat is dé voorwaarde van de Nederlandse overheid en staat ook zo in een mail die alle tickethouders hebben gekregen van de Europese voetbalbond UEFA.


  De KNVB verwacht alvast geen problemen op de testlocaties. Tijdens de wedstrijddagen 13, 17 en 21 juni, zal er een grote massa zich moeten laten testen, maar de nodige maatregelen zijn getroffen.

   

  Op de website Testen voor Toegang, waar een afspraak gemaakt kan worden voor een test, staat er dat de afspraak binnen 40 uur voor aanvang van de wedstrijd ingepland kan worden. 

   

  "De bezoekers kunnen een locatie en een tijdslot in hun eigen regio kiezen én de stichting Open Nederland, die de toegangstests regelt, zegt ook dat er genoeg capaciteit voor is."