Gewichtheftalent Nina Sterckx (18) mag haar koffer voor Tokio pakken

  Nina Sterckx veroverde onlangs brons op EK senioren en zilver op WK junioren.

  Nina Sterckx ziet haar olympische droom 3 jaar vroeger uitkomen. De 18-jarige gewichthefster mikte op Parijs 2024, maar droomde stiekem van Tokio.  Haar coach Bieke Vandenabeele bevestigde vandaag dat de begeerde en broodnodige 8e plaats op de wereldranking een feit is.

  Door corona konden er niet veel competities plaatsvinden om punten te verzamelen. Sterckx deed er de voorbije weken alles aan om te presteren, getuige haar brons op het EK en zilver op het WK junioren.

   

  Sterckx koos ervoor om zich kandidaat te stellen voor Tokio in de -49kg-klasse. Dankzij haar 198 kg op het WK voor junioren én door de schorsing van Vietnam, gerelateerd aan dopingovertredingen, kwam Sterckx vandaag op de 8e plaats van de ranking terecht. De top 8 mag naar Tokio.

   

  De internationale federatie hanteert 25 juni als deadline, maar volgens Sterckx' coach kan de 18-jarige niet meer zakken. Ze zou alleen nog naar voren kunnen schuiven, als bijvoorbeeld Noord-Korea niet naar Tokio gaat, zoals het heeft aangekondigd.