Cosnefroy haalt het net voor De Bie in millimetersprint in Finistère

  De Fransman Benoît Cosnefroy (AG2R) heeft in eigen land de Tour du Finistère (1.1) gewonnen. Hij was in een sprint nipt sneller dan onze landgenoot Sean De Bie. Een finishfoto gaf de zege aan de Fransman.

  Het werd een regenachtige dag voor het peloton in Bretagne. Twee landgenoten nestelden zich in de vlucht, Gianni Marchand en Gil Gelders, maar zij werden ingerekend onder het commando van AG2R en Groupama-FDJ.

   

  Op de lastige slothelling anticipeerde Benoît Cosnefroy op de sprint. Sean De Bie schoof mee, samen met twee andere renners, en leek in de sprint op weg naar winst. Maar het was de finale jump van Cosnefroy die uiteindelijk het verschil maakte.  Tiller werd derde, Baptiste Planckaert vijfde.   

   

  Voor Cosnefroy en De Bie is de prestatie een opsteker na veel lichamelijk leed. Zowel de Fransman, vorig jaar nog lang in de bolletjestrui in de Tour, als De Bie werd dit voorseizoen sterk afgeremd door knieproblemen. De Bie kon daardoor geen enkele van zijn voorjaarsklassiekers uitrijden, Cosnefroy begon pas eind maart aan zijn seizoen.

  Uitslag

   

  • Benoît Cosnefroy (Fra) - 196km in 4u58'43"
  • Sean De Bie - allen z.t.
  • Rasmus Tiller (Noo)
  • Alexis Villermoz (Fra)
  • Baptiste Planckaert