500 supporters in het stadion zondag tijdens Club-Genk: "Resultaat van maanden werk"

  Er zullen zondag 500 fans aanwezig zijn in het Jan Breydelstadion.

  Zondagavond zullen 500 supporters de wedstrijd Club Brugge - Racing Genk bijwonen in het stadion. "Ik ben bewust dat dat vreemd kan overkomen door de taferelen van afgelopen nacht. Maar het zou zonde zijn om het werk van maanden ver nu plots van tafel te vegen", zegt Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League. 

  De ministers van Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid hebben het licht op groen gezet voor de organisatie van een coronaproof testevent. 

   

  500 fans mogen zondag aanwezig zijn in het stadion tijdens Club-Genk, maar ze moeten wel afstand houden.

   

  "We moeten dat doen om taferelen zoals gisteren te vermijden", zegt Stijn Van Bever. 


  "Het is belangrijk geweest dat we inspanningen zijn blijven leveren om fans in de stadions te krijgen. Zondag is een 1e testwedstrijd op dat vlak."


  "We willen zo snel mogelijk weer met volle stadions spelen. Maar voordat het zover is moeten we bepaalde sporen volgen, zondag is een eerste aanzet daartoe."

  Het is belangrijk geweest dat we inspanningen zijn blijven leveren om fans in de stadions te krijgen. Zondag is een 1e testwedstrijd op dat vlak.

  Stijn Van Bever, woordvoerder Pro League

  Het is natuurlijk wat ongelukkig dat vierende Club-fans negatief in het nieuws komen en er enkele dagen later fans toegelaten worden in het stadion. 

   

  "Ik ben me ervan bewust dat dat vreemd kan overkomen. Maar die testwedstrijd van zondag is het resultaat van maanden werk achter de schermen met de KU Leuven, de Pro League, Club Brugge en de verschillende kabinetten. Het zou zonde zijn om al dat werk nu plots van tafel te vegen."

  Stijn Van Bever over het testevent van zondag