19-jarige Australische zwemt de op één na snelste tijd ooit op de 100m rugslag

  Kaylee McKeown.

  De Australische Kaylee McKeown heeft op een meeting in eigen land het wereldrecord op de 100m rugslag benaderd. De 19-jarige zwemster kwam 6 honderdsten van een seconde te kort om haar leeftijdsgenote Regan Smith van de tabellen te zwemmen.

  57"63 is de tweede snelste tijd ooit gezwommen op de 100m rugslag, na het wereldrecord van de Amerikaanse Regan Smith (57"57) van 2019.  Smith, een leeftijdsgenote van McKeown, heeft ook het WR op de 200m ruglsag op zak: 2'03"35.

   

  "Ik had helemaal niet verwacht dat ik die tijd op de tabellen zou zwemmen", zei McKeown na haar prestatie. "Ik kwam dichtbij het wereldrecord, maar wil niet klagen omdat ik het net niet verbrak. Nu heb ik nog iets om na te jagen. Regan blijft op dit moment de nummer 1."

   

  De 100m rugslag bij de vrouwen wordt één van de topnummers op de komende Olympische Spelen in Tokio. Smith en McKeown mikken er allebei op hun eerste olympische titel.