"Deze titel is voor de fans": Ajax smelt kampioensschaal om en deelt sterretjes uit

  Ajax deelt meer dan 42.000 sterretjes uit.

  Ajax neemt de uitdrukking "deze titel is voor de fans" dit jaar wel heel letterlijk. De Nederlandse landskampioen laat de gewonnen schaal omsmelten en maakt er 42.390 sterretjes van. Die gaan naar de abonnees die er dit jaar door de coronapandemie niet konden bijzijn.

  De 35e kampioensschaal zal niet in de prijzenkast van Ajax komen te staan, maar wel in de huiskamers van meer dan 40.000 Amsterdammers. "De fans zaten niet op de tribunes, maar de spelers hebben hun steun elke wedstrijd gevoeld, via sociale media of op weg naar het stadion", vertelt algemeen directeur Edwin van der Sar.

   

  Om de fans te bedanken krijgen alle mensen met een seizoensabonnement een (heel klein) deeltje van de schaal. De tinnen schotel werd gesmolten en vermengd om er zo allemaal kleine sterretjes van te kunnen gieten. Elke ster bevat 0,06 gram van de originele schaal.

  Bekijk de prachtige video van Ajax

  Lees ook: