Patrick Lefevere over Evenepoel-mania: "Ik kijk er met binnenpretjes naar"

  Patrick Lefevere is een tevreden man na de openingstijdrit.

  Ploegmanager Patrick Lefevere is tevreden over de Giro-start van Deceuninck-Quick Step. "Tegenover de andere klassementsmannen staan we al goed", zegt Lefevere.

  Lefevere: "Ik heb dit al eens meegemaakt met Boonen"

  Met Almeida op 4, Cavagna op 5 en Evenepoel op 7 posteerde Deceuninck-Quick Step gisteren 3 manschappen in de top van de daguitslag.

   

  "De ploeg heeft het in de breedte uitstekend gedaan. Ganna was "fuoriclasse", zoals ze dat in Italië zeggen. Wij zijn zeker niet ontgoocheld", zegt Patrick Lefevere.

   

  "Tegenover de andere klassementsmannen staan we al goed. Het gaat natuurlijk maar om een tijdrit van nauwelijks 8 kilometer en om een paar seconden. Over een paar weken spreken we over minuten."

  Als Remco ernaast schiet, dan zal niemand hem dat kwalijk nemen. Het zou anders geweest zijn, mocht hij hier in volle gezondheid naartoe gekomen zijn en met veel wedstrijdritme

  Patrick Lefevere

  Onze man in de Giro Renaat Schotte leidde uit zijn interview met Evenepoel gisteren af dat de jonge Giro-debutant al bezig is met het klassement.

   

  "Daarvoor is hij naar hier gekomen", zegt Lefevere. "We hebben wel gezegd: "We bekijken het dag per dag." Valt Remco bij wijze van spreken van zijn troon, dan is dat maar zo."

   

  "Als Remco ernaast schiet, dan zal niemand hem dat kwalijk nemen. Het zou anders geweest zijn, mocht hij hier in volle gezondheid naartoe gekomen zijn en met veel wedstrijdritme in zijn benen."

   

  De voorbije dagen besteedden de media al veel inkt aan Evenepoel. Hoe ervaart Lefevere dat allemaal?

   

  "Ik ga 20 meter achteruit op mijn stoel zitten en kijk er met binnenpretjes naar. Ik heb dat in het verleden al meegemaakt met de rage rond Boonen. L'histoire se répète."

  Lefevere: "Almeida en Evenepoel zijn voorlopig aan elkaar gewaagd"

  Lees ook: