Olivier Deschacht: "Heb al mooie aanbiedingen gehad, je gaat zelfs lachen"

  Waar zien we Olivier Deschacht na zijn vakantie terug?

  Na zijn afscheid van het profvoetbal stromen de de aanbiedingen binnen voor Olivier Deschacht. "Verrassend snel, zelfs", vertelt de voormalige linksback in onze podcast De Tribune. Op welke hij ingaat, weet of zegt hij nog niet.

  Vrijdag kondigde Olivier Deschacht (40) aan dat hij een punt zet achter zijn voetbalcarrière. Wat nu?

   

  "Voetballen ga ik niet meer doen", vertelt hij in De Tribune. "Lochristi, de ploeg waar ik mijn conditie onderhouden heb, stelde een rol als speler-trainer voor."


  "Nu is het tijd voor vakantie en mentale rust. De voorbije 20 jaar heb ik veel in de schijnwerpers gestaan. Er is veel over mij gepraat geweest."


  "In september zie je me wel ergens verschijnen, maar niet op een voetbalveld", belooft Deschacht.


  Waar dan wel? "Ik heb al mooie aanbiedingen gehad, verrassend snel zelfs. Daar ga ik nu niet dieper op in. Ik ga de tijd nemen om er over na te denken."


  "Mijn toekomst kan zich in de media afspelen of in een technisch apparaat van het voetbal, ja. Je gaat misschien in de lach schieten, maar dat is voor later", grijnst Deschacht.

  Olivier Deschacht: "In september zie je me wel ergens verschijnen, maar niet op een voetbalveld."

  "Al op mijn 5e moest ik vechten tegen vooroordelen"

  Nu Olivier Deschacht gestopt is met voetballen, blijkt hij toch geliefd te zijn. Niet alleen de aanbiedingen stromen binnen, ook de felicitaties. 

   

  "Terwijl ik mijn hele carrière tegen alles en iedereen heb moeten vechten", vertelt hij in De Tribune. "Het begon al op mijn 5e toen ik me aansloot bij Lochristi. Mijn vader stond toen als sponsor op de truitjes."

  ""Olivier speelt omdat zijn papa sponsort", kreeg ik dan te horen. Maar ik scoorde wel 60 keer en we wonnen het kampioenschap."

  "Na Lochristi trok ik naar de jeugd van Lokeren", gaat Deschacht voort. "Daar was mijn papa ook sponsor. We eindigden 2e en Anderlecht kwam me halen."

  "Ik heb dus al van bij de jeugd heel hard moeten vechten tegen vooroordelen."

  "Toegegeven, ik heb slechte matchen gespeeld, maar dankzij dat voortdurende gevecht tegen al die vooroordelen heb ik wel carrière gemaakt. Het heeft me sterker gemaakt."


  "Als iedereen positief was geweest, had ik misschien sneller opgegeven. Ik heb mijn carrière te danken aan al die negatievelingen", besluit Deschacht.

  Ik heb mijn carrière te danken aan alle negatievelingen.

  Oliver Deschacht