Ga naar de inhoud

Schalke-spelers mogen na confrontatie met fans zelf bepalen of ze seizoen afmaken

Benito Raman blijft ontgoocheld zitten, Schalke 04 speelt volgend seizoen niet meer in de Bundesliga.

Er staan nog 4 wedstrijden op het programma in de Bundesliga, maar voor Schalke 04 staat er niets meer op het spel. ‘Die Königsblauen’ zijn al zeker van degradatie en na een incident met de eigen fans ligt de optie op tafel voor de spelers om hun seizoen nu al definitief te beëindigen. 

Na de midweeknederlaag tegen Arminia Bielefeld (1-0) viel het doek voor Schalke 04. Na een dramatisch seizoen moeten Raman en co over enkele maanden aantreden in de Duitse tweede klasse.

 

Na afloop van de partij tegen Bielefeld was de woede groot bij een deel van de Schalke-aanhang. Enkele honderden fans besloten de spelersbus op te wachten aan het stadion. Het team werd uitgescholden en de spelers moesten zich reppen om niet fysiek aangevallen te worden.

 

"Ik kan ermee leven als een speler de laatste vier matchen niet meer wil spelen", liet bestuurslid Peter Knaebel weten. "De trainersstaf houdt individuele gesprekken met de spelers en biedt hen ook hulp aan." 

 

De politie spreekt van "massale agressie" en heeft een onderzoek geopend naar het incident. Schalke komt komend weekend sowieso niet in actie, de wedstrijd tegen Hertha Berlijn is uitgesteld omwille van een corona-uitbraak bij Hertha.

Schalke-spelers moeten het op een lopen zetten na aankomst:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Clubstatement van Schalke:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.