Geen Hirschi en Pogacar: UAE Emirates mist de Waalse Pijl na (onduidelijke) coronagevallen

  UAE, hier op het startpodium van de Amstel, kan niet deelnemen aan de Waalse Pijl.

  Opschudding kort voor de start van de Waalse Pijl: UAE Emirates geeft zijn rugnummers terug nadat er bij de ploeg coronagevaar is vastgesteld. UAE is de ploeg van Marc Hirschi, de winnaar van vorig jaar, en Tadej Pogacar.

  UAE Emirates kreeg begin januari bij de start van een stage een coronavaccin toegediend.

   

  27 renners en 32 stafleden kregen in het ministerie van Volksgezondheid in de Verenigde Arabische Emiraten een spuitje in de bovenarm, maar blijkbaar is de steenrijke formatie dan toch niet immuun tegen het virus.

   

  Zo'n anderhalf uur voor de start van de 85e Waalse Pijl sijpelde het gerucht binnen dat UAE Emirates zich moet terugtrekken door positieve testresultaten. Dat nieuws is nu ook bevestigd.

   

  Het topteam rekende vandaag op Marc Hirschi, vorig jaar winnaar, Tadej Pogacar, Rui Costa, Davide Formolo, Vegard Stake Laengen, Jan Polanc en Diego Ulissi.

   

  Wat de gevolgen zijn voor Luik-Bastenaken-Luik van aanstaande zondag is nog niet duidelijk, maar deelname aan La Doyenne is zeer onzeker. 

   

  In het Vlaamse voorjaar misten Bora-Hansgrohe en Trek-Segafredo enkele koersen door een besmetting in hun kern. 

   

  (lees voort onder de tweet van Pogacar)

  Onduidelijke testresultaten bij Ulissi en staflid

  UAE Emirates heeft in een persbericht meer duiding gegeven. Diego Ulissi en een staflid, allebei gevaccineerd, legden 2 negatieve tests af in de dagen voor hun afreis naar België.

   

  "Bij hun aankomst in België (op 20 april) volgde er een nieuwe test en die was positief", schrijft de ploeg.

   

  "Ze hebben beiden nadien nog 3 tests ondergaan en die waren allemaal negatief. Ze vertonen ook geen symptomen."

   

  "Onze ploeg blijft gefrustreerd achter door de regelgeving, maar we aanvaarden de beslissing van de Belgische autoriteiten."

   

  "We trekken ons terug uit deze Waalse Pijl en zetten de testprocedure voort om aan de start van Luik-Bastenaken-Luik te kunnen staan."

  Lees ook: