Charleroi ontslaat trainer Karim Belhocine na slechte resultaten

  Karim Belhocine zal de richting niet meer aangeven bij Charleroi.

  Charleroi heeft trainer Karim Belhocine ontslagen. Een echte verrassing is de beslissing niet na de bijzonder slechte resultaten van Charleroi de laatste maanden. Op de laatste speeldag was er nog supportersprotest in het stadion.

  Het 14e trainersontslag van het seizoen is een feit. Charleroi heeft "in onderling overleg" afscheid genomen van trainer Karim Belhocine. Hij blijft wel nog aan tot de laatste training van het seizoen. Charleroi kon zich niet plaatsen voor de play-off's, dus competitiematchen speelt het niet meer dit seizoen.

   

  Charleroi begon met 18 op 18 indrukwekkend aan het seizoen, maar het kon dat hoge niveau niet aanhouden. Met 24 punten in de laatste 28 competitiematchen behaalde het zelfs het laagste aantal punten van alle ploegen in de laatste 28 matchen. De laatste zege dateert van 30 januari tegen KV Kortrijk. Daarna kon het in 11 matchen niet een keer meer winnen.

   

  Voor de slotmatch thuis tegen Eupen roerden de fans zich door het Stade du Pays binnen te dringen en een gesprek te eisen met sterke man Mehdi Bayat, tevens de bondsvoorzitter (zie video).

  Belhocine was aan de slag sinds juli 2019

  De 43-jarige Karim Belhocine was sinds juli 2019 hoofdtrainer van Charleroi. Hij volgde Felice Mazzu op en leidde de ploeg uiteindelijk 70 wedstrijden. In zijn eerste jaar werd het seizoen onderbroken door de coronapandemie toen Charleroi op een derde plaats stond.

   

  Charleroi stond onder Belhocine bekend als een ploeg die zeer moeilijk goals slikte en efficiënt zijn kansen afwerkte.

   

  De ploeg begon het huidige seizoen met hoge verwachtingen na een drukke transferzomer. Het verloor spelers als Nurio, Busi en Bedia, maar het haalde vele vervangers zoals Gillet, Van Cleemput en Rezaei in huis. 

   

  Uiteindelijk draaiden de meeste transfers slecht uit en bleven de resultaten ook uit. Het ontslag van Belhocine hing daardoor al even in de lucht.

   

  De club prijst Belhocine in zijn afscheidstekst voor zijn menselijke kwaliteiten en zijn goede relatie met het clubpersoneel.

  Voorzitter Bayat moest zich afgelopen zaterdag nog verdedigen bij de fans