Alejandro Valverde, koning van Hoei: "Mauri Vansevenant is goed, hé"

  Kan Alejandro Valverde de Waalse Pijl woensdag een 6e keer winnen?

  Wie het recept voor winst in de Waalse Pijl wil kennen, moet maar eens bij Alejandro Valverde aankloppen. De 40-jarige Spanjaard staat al 5 keer op de erelijst. Komt er woensdag een 6e triomf? "Opa" Valverde lijkt vooral te dromen van een 5e zegegebaar in Luik-Bastenaken-Luik, nota bene op zijn 41e verjaardag.

  2020 was voor Alejandro Valverde een jaar om zeer snel te vergeten. Het jaartje te veel hing in de lucht, maar de 40-jarige kopman van Movistar staat er dit seizoen weer helemaal.

   

  4e in Catalonië, 1e in de GP Indurain, 7e in het Baskenland en 5e in de Amstel Gold Race: Valverde is net op tijd klaar om weer te oogsten in de Ardennen.

   

  "Ja, ik voel me goed", glimlachte Valverde op een persbabbel. "Ik heb net op tijd het goeie gevoel te pakken."

   

  Net op tijd om de Waalse Pijl woensdag voor de 6e keer te winnen? "Dat kan, maar zo gemakkelijk is het niet."

   

  "Er zijn veel concurrenten die goed zijn. Ik denk natuurlijk aan Julian Alaphilippe, maar je kunt veel renners opnemen in je pronostiek."

   

  "Wie dan? Ik houd ook rekening met Michael Woods, Primoz Roglic, Jakob Fuglsang, Tadej Pogacar, Marc Hirschi, ... De jeugd is heel explosief, hé."

   

  Tot die gevaarlijke youngsters rekent Valverde ook Mauri Vansevenant. "Hij is goed, hé."

   

  "Hij maakte indruk in de Amstel, maar had er veel pech. Dat ik nog gekoerst heb met zijn vader Wim? Ah, dat zou kunnen, ja."

   

  (lees voort onder de wedstrijdpagina van de Waalse Pijl)

  Lees ook:

  "Na zondag nog een kans om te winnen in Luik? Misschien volgend jaar, ja"

  Alejandro Valverde won de Waalse Pijl in 2006, 2014, 2015, 2016 en 2017. Luik-Bastenaken-Luik won hij in 2006, 2008, 2015 en 2017.

   

  "Die koersen liggen me na aan het hart. Het is zo'n mooie week. Wat als ik mag kiezen? Luik geniet mijn voorkeur. Dat is een monument, echt een spectaculaire koers."

   

  Zondag, de dag van Luik-Bastenaken-Luik, wordt Valverde 41 jaar. "Winst zou het perfecte verjaardagscadeau zijn."

   

  "Dan kom ik op gelijke hoogte van Eddy Merckx en dat is zeker een droom en een motivatie."

   

  "Hoeveel kansen er na zondag nog volgen? Momenteel eentje, namelijk dit jaar. Maar als ik dit niveau kan aanhouden, volgt volgend jaar misschien een extra kans. Dat weet ik nog niet."

  2017, 2016, 2015, 2014, 2006: bekijk de vijfklapper van Valverde in Hoei