Het beste uit de Ronde 104: Alaphilippes vriendin blijft kalm en Peyskens mag ook winnen

  Marion Rousse (m) zit in de commentaarcabine wanneer haar vriend Julian Alaphilippe op een motor knalt.

  De Ronde 104 neemt u mee achter de schermen van de Ronde van Vlaanderen 2020, een beklijvende editie met Wout van Aert en Mathieu van der Poel in de hoofdrol. Hoe ging het er in de volgauto's aan toe? Hoe kreeg u het rechtstreeks verslag te zien? En wie vloekte het hardst? Kijk hier naar 5 fragmenten uit de wielerdocumentaire.

  "Dan wint Peyskens"

  De blauwe brigade van Quick-Step (wereldkampioen Julian Alaphilippe) neemt voor een keer de koers niet in handen. Ook Alpecin-Fenix (Mathieu van der Poel) kijkt de kat uit de boom. "Dat Peyskens de Ronde dan maar wint", stelt teammanager Philip Roodhooft in zijn auto.

  Van de motor naar de zetel

  Carl Berteele kent u als de man op de motor, maar voor een keer zit hij niet op zijn geliefkoosde plaats in de koers. Onze collega moet uit voorzorg het verslag verzorgen vanuit zijn woonkamer. Met een koffie en een koekje.

  Lotte Kopecky op het podium

  Bij de vrouwen stapelt Lotte Kopecky de zeges en de ereplaatsen op. Waar ze erg trots op is, is haar 3e plaats in de Ronde van Vlaanderen. In Oudenaarde sprint de Belgische kampioene het podium op.

  De val van Julian Alaphilippe

  Terug naar de mannen waar de grote 3 samen op pad trekken, maar niet met z'n allen de streep halen. Wereldkampioen Julian Alaphilippe botst op een motor en ligt op het asfalt.

   

  Zijn vriendin Marion Rousse ziet het gebeuren vanuit de commentaarcabine. Volg ongeloof kijkt ze naar de beelden, maar uiterlijk blijft de Française opvallend kalm.

  "Wat kan ik Mathieu zeggen zonder hem te irriteren?"

  En dan zijn we toegekomen aan de ontknoping van het jaar. Zij aan zij stevenen Wout van Aert en Mathieu van der Poel op de finish af.

   

  "Wat kan ik Mathieu nog zeggen zonder hem te irriteren", vraagt zijn ploegleider Christoph Roodhooft zich af. Het vervolg kent u.

   

  In onze commentaarcabine kaarten Michel Wuyts en José De Cauwer nog even na. Hebben we de allerbeste Van Aert of Van der Poel gezien? 

   

  "Neen", luidt het ietwat verrassend. En dat belooft dan weer voor de Ronde 105 van komende zondag!

  Klik hier om de volledige documentaire te bekijken: