Ploegleider Niermann: "Roglic verloor door barrage na zijn tweede val"

  Primoz Roglic viel twee keer in de slotrit.

  Net als in de Tour heeft Primoz Roglic ook de eindzege in Parijs-Nice door zijn vingers zien glippen. De Sloveen kwam gisteren tweemaal ten val in de slotetappe. "Het was duidelijk onze dag niet", zuchtte ploegleider Grischa Niermann na afloop.

  Waar is het zondag misgelopen voor Primoz Roglic? "Hij is twee keer gevallen. Bij de tweede keer was het niet op tv en had de jury het niet gezien. En dan maken ze net barrage", vertelt Grischa Niermann over de beslissing van de jury om de volgwagens aan de kant te zetten, waardoor het moeilijker werd om nog terug te keren.

   

  "Als ze die val gezien hadden, hadden ze dat volgens mij niet mogen doen. We hebben daarover heel lang gediscussieerd met de jury, maar er was niks aan te doen."

   

  "Het was duidelijk onze dag niet. Door die twee valpartijen hebben we verloren. Ook dat is wielrennen. We moeten gewoon door."

  Primoz Roglic stak er met kop en schouders bovenuit en dan gebeurt dit op de laatste dag. Dat is zuur.

  Grischa Niermann

  Wat zijn de gevolgen voor Roglic? "Bij hem valt de schade wel mee, een beetje mentale schade vooral", denkt Niermann. "Hij stak er met kop en schouders bovenuit hier en won drie ritten. En dan gebeurt dit op de laatste dag. Dat is zuur."

   

  "Of hij door die barrage verliest? Dat denk ik wel. Er zijn veel omstandigheden die het een klotedag gemaakt hebben voor ons. Het is al vaker gebeurd dat de laatste dag niet voor ons is. Ik weet ook niet wat ik daarop moet zeggen."

  Lees ook:

  Parijs - Nice
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>/>Saint-Cyr-l'École - Saint-Cyr-l'École165 kmBennettBennett
  2/>/>Oinville-sur-Montcient - Amilly188 kmBolMatthews
  3/>Gien - Gien14.4 kmBisseggerBissegger
  4/>/>Chalon-sur-Saône - Chiroubles187.5 kmRoglicRoglic
  5/>/>Vienne - Bollène200 kmBennettRoglic
  6/>/>Brignoles - Biot202.5 kmRoglicRoglic
  7/>/>Le Broc - La Colmiane119.2 kmRoglicRoglic
  8/>/>Le Plan-du-Var - Levens92.7 kmCortSchachmann