José Mourinho: "Gareth Bale heeft zijn psychische littekens verwerkt"

  Gareth Bale kan weer lachen bij Tottenham.

  Gareth Bale lijkt eindelijk boven water te komen bij Tottenham. Volgens José Mourinho moest Bale een "psychische muur doorbreken". "Hij heeft het gedaan, wij hebben hem enkel gesteund", zegt de coach van Tottenham.

  In september haalde Tottenham verloren zoon Gareth Bale op huurbasis terug uit Madrid. De Welshman had een moeilijke start van het seizoen door een aanslepende knieblessure en een gebrek aan wedstrijdritme.

   

  Maar met zes goals in zijn laatste zes wedstrijden lijkt Bale de goeie vorm weer te pakken te hebben. Hij scoorde zondag ook tegen Crystal Palace. José Mourinho heeft een uitleg waarom het zo lang duurde voor Bale dat niveau weer haalde.

   

  "Ik vond psychische littekens bij Gareth", legt Mourinho uit. "Als je zo veel blessures hebt gedurende enkele seizoenen dan zijn de psychische littekens groter dan de fysieke. Die psychische littekens veroorzaken angst en onzekerheid."

   

  "Op het moment dat iedereen rond je wil helpen, dan kun je die psychische muur doorbreken. En Gareth heeft die muur doorbroken. Hij heeft het zelf gedaan, wij hebben hem enkel gesteund en geholpen."

  Lees ook: