Loena Hendrickx toont WK-vorm met overwinning in Den Haag

  Loena Hendrickx had al de leiding genomen na de korte kür.

  Kunstschaatster Loena Hendrickx heeft haar rentree in stijl gevierd door de Challenge Cup in Den Haag op haar naam te schrijven. Met eind maart het WK in het vooruitzicht onderstreept ze alvast haar ambities.

  Hendrickx toonde in oktober al haar goede vorm met een zege in Boedapest, maar daarna gooide het coronavirus haar wedstrijdkalender overhoop. De 21-jarige kunstschaatster moest het 5 maanden met alleen maar trainingen stellen.

   

  Maar in Den Haag werd snel duidelijk dat Hendrickx niet heeft stilgezeten. Met een korte kür van 69,77 punten nam ze gisteren al de leiding in de Challenge Cup.

   

  In het vrije programma maakte Hendrickx het in stijl af. Met een totaalscore van 204,68 punten, een persoonlijk record, liet ze de concurrentie ver achter zich. De Taiwanese Emmy Ma en de Cypriotische Emilea Zingas mochten mee op het podium. 

   

  Hendrickx won de Challenge Cup al eens in 2017. Ze tankt alvast veel vertrouwen voor de wereldkampioenschappen, die eind maart in Stockholm op het programma staan. 

  Hendrickx: "Punten zijn belangrijker dan klassering"

  "Ik hoop op het WK in Stockholm twee mooie küren neer te zetten. Als dat zou leiden naar een plaats in de top tien, is dat heel goed", zei Hendrickx. "Ik kijk meer naar de punten dan naar de klassering. Als ik me verbeter in puntental, dan ben ik tevreden." 

   

  In de aanloop naar het WK zal Hendrickx nog wel bij een dokter langs gaan om haar rug te behandelen. In het vrije programma voerde ze een pirouette uit, die ze drie maanden niet had gedaan. "Ik kon het risico nemen om die pirouette te draaien. Ik voel mijn rug nu wel. Ik hoop dat ik die op het WK weer kan doen. Vorige week ben ik ook nog naar de dokter geweest."