Baloise Belgium Tour laat renners proeven van stukje WK-parcours tijdrijden

  Remco Evenepoel won de vorige editie van de Baloise Belgium Tour, in 2019.

  Het parcours van de Baloise Belgium Tour (9-13 juni) is onthuld. De vijfdaagse pakt uit met een deeltje van het traject van het WK tijdrijden. Er staat ook een aankomst geprogrammeerd in bedevaartsoord Scherpenheuvel-Zichem.

  Van woensdag 9 tot en met zondag 13 juni vindt de 90e editie van de Baloise Belgium Tour plaats. 

   

  De openingsrit voert de renners van het Waasland naar de Vlaamse Ardennen. Best wel pittig, want in de finale wacht de renners een uitdagende lokale ronde met telkens de beklimming van de Berg Ten Houte.

   

  Daags nadien krijgen we een vleugje WK-sfeer, want de karavaan reist dan af naar Knokke-Heist voor een tijdrit van 11 kilometer op het parcours van het WK tijdrijden. En dat exact 100 dagen voor het WK tijdrijden, dat 43 km lang is.

   

  In de 3e rit zetten de renners op glooiende wegen koers naar bedevaartsoord Scherpenheuvel-Zichem.   

   

  De koninginnenrit, op zaterdag, is een 157 km lange etappe in de provincie Luik met 8 beklimmingen, met onder meer de Muur van Hoei. In volle finale kan het verschil gemaakt worden op Les Kimones: 2 km klimmen met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,7 procent.   

   

  Turnhout, in het hartje van de Antwerpse Kempen, is op zondag 13 juni de startplaats voor de slotrit. De aankomst ligt in het Beringen. De oude mijnsite be-MINE vormt net als in 2019 het decor voor de apotheose. 

   

  Vorig jaar vond de Baloise Belgium Tour niet plaats. 2 jaar geleden kroonde Remco Evenepoel zich tot eindwinnaar.

  Rittenschema Baloise Belgium Tour
  Rit 1 9 juni Beveren - Maarkedal  
  Rit 2 10 juni Knokke-Heist - Knokke-Heist individuele tijdrit van 11 km
  Rit 3 11 juni Gingelom - Scherpenheuvel-Zichem  
  Rit 4 12 juni Hamoir-Hamoir koninginnenrit
  Rit 5 13 juni Turnhout-Beringen