Remco Evenepoel krijgt groen licht om weer op fiets te kruipen: "Heel blij"

  Remco Evenepoel mag eindelijk weer op de fiets kruipen.

  De dokters hebben het licht op groen gezet voor Remco Evenepoel. "Ik ben heel blij", reageert het 21-jarige toptalent. "De Giro zal de vroegste koers zijn waarin we Remco kunnen uitspelen", geeft zijn chef Patrick Lefevere mee.

  Remco Evenepoel verraste half januari bij de persmeeting op de stage van Deceuninck-Quick Step in Spanje. Hij vertelde dat hij al enkele weken niet op zijn fiets zat, omdat hij nog pijn had ter hoogte van de breuken, opgelopen in Lombardije. Hij zat niet comfortabel op zijn zadel, voor een renner is dat natuurlijk geen sinecure.

   

  Evenepoel beperkte zich tot cardiotrainingen, wandelen en zwemmen. Renner en team spraken af om vandaag/8 februari een nieuwe controle te doen in het ziekenhuis van Herentals. Met een positief gevolg: zijn blessures zijn voldoende geheeld zodat hij eindelijk weer de fiets op mag.

   

  De komende dagen zullen de teamdokters samen met Remco en het teammanagement zijn progressie opvolgen, daarna pas komt er een planning voor zijn terugkeer in competitie.

   

  "Ik ben natuurlijk heel blij dat ik weer op mijn fiets kan kruipen en weer mag fietsen. Vanaf nu bekijk ik het stap per stap. Afhankelijk van mijn vooruitgang zullen we over mijn toekomstig programma beslissen. Het belangrijkste is dat ik progressie aan het maken ben."

   

  Evenepoel kwam in augustus zwaar ten val. Hij zou graag in de Giro aan de start staan, die begint exact over 3 maanden op 8 mei.

  Ik bekijk het stap per stap. Het belangrijkste is dat ik progressie aan het maken ben.

  Remco Evenepoel

  Teamchef Patrick Lefevere is blij

  "Het feit dat hij opnieuw mag trainen, is fantastisch", verklaart teamchef Patrick Lefevere. "Ik ben zeer blij."

   

  "Ik ben niet alleen blij voor Remco maar ook voor de gehele ploeg. We gaan nu proberen geen enkele stap over te slaan om hem opnieuw in competitie te brengen."

   

  "Remco heeft te lang stilgelegen. Hij komt nu weer uit een periode van zowat 7 tot 8 weken zonder fiets. De Giro zal de vroegste koers zijn waarin we Remco Evenepoel kunnen uitspelen."

   

  De Ronde van Italië vindt plaats van 8 tot en met 30 mei. Het zal de eerste grote ronde worden voor Evenepoel. "De Giro moet haalbaar zijn. Maar dan mag Remco zeker geen terugval hebben. We proberen hem zeker te krijgen waar hij moet zijn, terug in het peloton", vervolgt Lefevere.

   

  "Met gepaste en uitgekiende training moet dit alles haalbaar zijn. Hij zal in de Ronde van Italië starten zonder enige druk. Het is afwachten hoe zijn lichaam op een rittenkoers van drie weken zal reageren. Ik ben vooral tevreden dat Remco weer een positief vooruitzicht heeft."

  De Giro zal de vroegste koers zijn waarin we Remco Evenepoel kunnen uitspelen.

  Patrick Lefevere

  Teamdokter: "Progressie voorzichtig opvolgen"

  Teamdokter Phil Jansen gaf nog wat extra duiding in het persbericht van het wielerteam: "De revalidatie na een crash zoals Remco had, heeft altijd ups and downs. In het begin was alles heel positief en genas alles heel snel, maar daarna vertraagde het proces."

   

  "Al te erg was dat niet, maar we moesten een pauze inlassen. We zijn blij dat Remco nu de training kan hervatten en kan toewerken naar de start van zijn seizoen."

   

  "We moeten voorzichtig zijn en blijven. Het zal voor hem ook nog een lange weg zijn voor hij weer aan de startlijn staat. Maar het gaat alvast weer in de goeie richting."